Alles over de grote finale van Gomorra

Er wordt met grote spanning uitgekeken naar de laatste twee afleveringen van het laatste seizoen, die vandaag worden uitgezonden op Sky Atlantic en gestreamd op NOW. Dit is alles wat u moet weten

Alle dingen komen tot een einde en na vijf seizoenen is ook voor Gomorra de tijd gekomen. De laatste twee afleveringen van het laatste seizoen zijn vandaag, vrijdag 17 december, als eerste te zien op Sky Atlantic. De gebeurtenissen in de TV-serie zijn losjes gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Roberto Saviano en vertellen over de wandaden van verschillende leden van de Camorra-achtige criminele organisaties, variërend van drugshandel tot infiltratie in de politieke wereld. In de laatste twee hoofdstukken, respectievelijk geregisseerd door Marco D’Amore en Claudio Cupellini, loopt de spanning hoog op: Genny (Salvatore Esposito) zal Ruggieri onder druk zetten om uit te vinden waar ze Pietrino, zijn zoon, verborgen hebben, en er worden onverwachte allianties gesmeed om Ciro Di Marzio (Marco D’Amore) te helpen.

Gomorra, de recordbrekende serie

Sinds het debuut – het eerste seizoen van de tv-serie werd in 2014 uitgebracht – is het succes van Gomorra, een Sky Original cultserie geproduceerd door Cattleya, aanzienlijk gegroeid: in 2016 was het product al in 170 landen over de hele wereld verkocht. Het laatste seizoen, het vijfde, werd in november uitgezonden op Sky Atlantic.

De tien afleveringen van het laatste seizoen werden opgenomen tussen Napels, Riga en Rome en zijn geschreven door hoofdschrijvers Leonardo Fasoli en Maddalena Ravagli, die samen met Roberto Saviano ook het serie-onderwerp tekenden. Het schrijversteam wordt gecompleteerd door Valerio Cilio en Gianluca Leoncini.

De eerste vijf afleveringen en de negende worden geregisseerd door Marco D’Amore, die eerder al twee afleveringen van Gomorra 4 regisseerde en de film L’Immortale, een grote hit van Cattleya en Vision Distribution die als narratieve brug fungeert tussen het vierde en vijfde seizoen, terwijl de afleveringen 6, 7, 8 en 10 worden geregisseerd door Claudio Cupellini, die al sinds het begin van de serie aan het roer staat.

Gomorra: waar gaan de laatste twee afleveringen over

In de laatste twee afleveringen van Gomorra zet Genny Ruggieri onder druk om uit te zoeken waar zijn zoon is en stelt vervolgens Azzurra gerust door haar te vertellen dat zodra Pietro thuis is, ze voorgoed zullen vertrekken. Maar Genny heeft geen idee wat er achter zijn rug om gebeurt: Ciro en Nunzia zijn op pad en zullen met de hulp van nieuwe bondgenoten proberen te voorkomen dat Genny zijn ontsnapping voltooit.

Genny is in het nauw gedreven en is tot alles bereid zolang Ciro de veiligheid van Azzurra en Pietro garandeert. Maar Ciro doet geen beloftes en Nunzia, uit het niets, neemt Azzurra als onderpand. Zo worden de dingen ingewikkeld. Om Pietrino terug te krijgen, heeft Genny geen andere keuze dan met Ciro op een laatste louterende reis te vertrekken.

Hoe laat komt de Gomorra-finale uit

Net als de vorige afleveringen van het laatste seizoen worden ook de laatste twee afleveringen uitgezonden op Sky Atlantic: de premièredatum is vanavond, vrijdag 17 december, om 21.15 uur.

Zoals altijd zijn de afleveringen ook on demand beschikbaar op Sky en in streaming op NOW.