Avaya: Nieuwe plannen, nieuwe CEO

Acht jaar lang stond Kevin Kennedy aan het hoofd van UC-specialist Avaya. Hij treedt af op 1 oktober. Er is al een opvolger gekozen. Hij zal het bedrijf dan ook uit de Chapter 11-bescherming van schuldeisers leiden.

Jim Chirico wordt vanaf oktober de nieuwe baas bij Avaya. Hij neemt het stokje over van Kevin Kennedy, die na acht jaar afscheid neemt. Chirico werkt sinds 2008 bij Avaya en was daarvoor chief operations officer.

Het bedrijf kondigde ook aan dat het van plan is om dit najaar uit hoofdstuk 11 van de faillissementsbescherming te komen. Dit zou mogelijk kunnen worden door nieuwe overeenkomsten met schuldeisers en de U.S. Pension Benefit Guaranty Corporation. Dit zou onder meer de schulden van Avaya met meer dan drie miljard dollar kunnen verminderen. Het plan is blijkbaar om Avaya in de toekomst als een beursgenoteerd bedrijf te exploiteren. Deze overeenkomsten moeten nog worden goedgekeurd tijdens een rechtszitting. Dit is gepland voor 23 augustus.

Opmerkingen van het Duitse management

Wolfhart Krischke, commercieel directeur bij Avaya: “De nu bereikte overeenkomst is in lijn met onze strategie en biedt ons een duidelijke en levensvatbare uitweg uit het Chapter 11-proces. Het is een belangrijke mijlpaal in onze inspanningen om in de komende weken als een sterk en concurrerend bedrijf uit Chapter 11 te komen. Ondertussen hebben de zaken in Duitsland zich zeer positief ontwikkeld; onze klanten en partners hebben hun vertrouwen in onze technologieën en in ons bedrijf bevestigd. We konden niet alleen ons klantenbestand stabiel houden, maar ook een aanzienlijk aantal nieuwe projecten in alle sectoren binnenhalen.”

Lukas Baur, Head of Sales Avaya: “We hebben onze gestelde doelen niet alleen gehaald, maar zelfs overtroffen, en noteren consequent positieve ontwikkelingen en een constante groei in onze midmarket-oplossingen. Naast de sectoren unified communications en contactcenters gaat het hierbij met name ook om carrierdiensten. We zijn erg trots op het grote vertrouwen en de steun die onze klanten en partners in Duitsland ons hebben gegeven.”