Bedrijven moeten de berg data bedwingen

Digitalisering en Industrie 4.0 zorgen in 2016 voor een nog grotere berg data om te verwerken. En Xerox wil hen daarbij helpen, zegt Jacqueline Fechner, Country General Manager Xerox GmbH.

ITB: Welke trends en ontwikkelingen zullen volgens u 2016 vormgeven?

Fechner: Bedrijven zullen ook in 2016 te maken hebben met modewoorden als Big Data, Industrie 4.0, databeveiliging en digitalisering.

Digitalisering en met name Big Data zullen ook volgend jaar in de belangstelling staan, omdat de berg data waarmee moderne bedrijven vandaag de dag worstelen steeds groter wordt en het professioneel digitaliseren en evalueren van deze data voor bedrijven steeds belangrijker wordt. Hier zal meer dan ooit vraag zijn naar de IT-sector met zijn innovatieve oplossingen.

ITB: Hoe gaan u en uw bedrijf hier concreet op reageren?

Fechner: Onze traditionele bedrijfsgebieden output en documentbeheer vormen een uitstekende basis voor digitaliseringsprocessen en Big Data-projecten. Als dienstverlener automatiseren wij al lang bedrijfsprocessen in sectoren met van nature grote datavolumes, zoals klantenservice, financiën, human resources of transport. Vandaag de dag ondersteunen wij onze klanten niet alleen bij het digitaliseren van de gegevens en het veilig beschikbaar stellen ervan, maar helpen wij hen ook bij het evalueren van de beschikbare informatie en het optimaal gebruiken ervan om hun bedrijf verder te ontwikkelen.