Nokia 7 Plus, wat we weten over functies, prijs en release

De Nokia 7 Plus wordt op 25 februari onthuld tijdens een evenement op Mobile World Congress 2018 in Barcelona. Hier is hoe de smartphone eruit zal zien

Na een aanloopje in 2017 zijn Nokia en HMD Global klaar om serieus te worden in dit 2018. Het eerste jaar heeft het Finse bedrijf vooral gediend om maatregelen te nemen en te begrijpen hoezeer gebruikers hebben gewacht op de terugkeer van Nokia. Ondanks het Windows Phone fiasco is de liefde voor het Finse merk nooit afgenomen.

In 2017 onthulde HMD Global (het Finse bedrijf dat smartphones van het merk Nokia maakt) een zeer interessante line-up: de Nokia 3 voor wie op zoek is naar een goedkoop toestel, de Nokia 5 en Nokia 6 voor het middensegment en de Nokia 8 voor wie een smartphone wil met topfuncties en een lagere prijs dan de concurrentie. De toestellen zijn zeer goed ontvangen door de gebruikers, ondanks enkele problemen in verband met de productietijd. Voor 2018 heeft het Finse bedrijf beloofd dat de levertijd zal worden gehaald en dat de nieuwe smartphones nog interessantere functies zullen hebben.

De Nokia 7 Plus zal tot deze nieuwe toestellen behoren. Volgens de laatste geruchten zal het toestel worden onthuld tijdens het evenement dat Nokia en HMD Global organiseren voor 25 februari tijdens het Mobile World Congress 2018, het wereldwijde evenement gewijd aan smartphones. De Nokia 7 Plus is een Android One-smartphone en hierdoor zal het eerder dan andere toestellen OS-updates ontvangen . De Nokia 7 Plus is een Android One-smartphone, waardoor hij eerder dan andere toestellen updates voor het besturingssysteem zal ontvangen. De Nokia 7 Plus zal niet lang in Italië verkrijgbaar zijn: hij zou tussen maart en april op de markt moeten komen.

De Nokia 7 Plus

De Nokia 7 is al onthuld door het Finse bedrijf. Het is een smartphone die alleen op de Aziatische markt wordt gelanceerd. In Europa komt de Nokia 7 Plus, een geüpgrade versie, met een compleet ander hardwarecompartiment en bovenal deel uitmakend van de Android One-familie. En met nog iets meer dan twee weken te gaan tot de officiële onthulling, krijgen we enkele geruchten over zijn technische specificaties. Aan boord is de Snapdragon 660-chipset, ondersteund door 4 GB RAM en 64 GB intern geheugen, uitbreidbaar met microSD. Het scherm zal een indrukwekkende 6 inch zijn met een beeldverhouding van 18:9 (FullHD-resolutie) en zeer dunne randen. Het wordt Nokia’s eerste smartphone die gebruikmaakt van de nieuwe 18:9-panelen.

De fotografie wordt verzorgd door het bedrijf Carl Zeiss, met wie HMD Global al heeft samengewerkt aan de Nokia 8. Aan de achterkant is er een dubbele camera-opstelling met een 12-megapixelsensor en een 13-megapixelsensor met 2x optische zoom. Aan de voorkant zal de camera een 16-megapixel met Tetracell-technologie zijn voor selfies. De Nokia 7 Plus zal Bothie-opnames (de mogelijkheid om tegelijkertijd een foto te nemen met de voor- en achtersensoren) en video-opnames met OZO-audiotechnologie mogelijk maken. De smartphone krijgt Android Oreo 8.0 in de stockversie. De batterij daarentegen zal snelladen ondersteunen.

Prijs en Nokia 7 Plus releasedatum

Hoeveel de Nokia 7 Plus gaat kosten en wanneer hij op de markt komt, is moeilijk met zekerheid te zeggen. HMD Global heeft verzekerd dat er dit jaar geen vertragingen zullen zijn in de release van de toestellen: als de smartphone op 25 februari wordt gepresenteerd, zullen we hem tussen maart en april op de markt zien verschijnen. Wat de prijs betreft, kunnen we alleen maar voorspellingen doen: een lanceerprijs tussen 349 en 399 euro zou het een van de interessantste toestellen in het middensegment maken.