PlayStation 5, 24-karaats gouden versie een fortuin waard

Een Britse website heeft een volledig vergulde PS5 gelanceerd. De prijs is nog niet bekend, maar hij zal enkele duizenden euro’s kosten

De PlayStation 5 is nog niet eens op de markt, en we weten nog niet eens hoeveel hij gaat kosten, maar de eerste aankondigingen van bizarre speciale edities beginnen al binnen te komen. Zelfs een in 24 karaats goud, gemaakt door TrulyExclusive. De site, die zichzelf omschrijft als “The UK’s number one luxury customization brand”, produceert al gouden versies van de Samsung S20 en de iPhone XS en XS Max.

Nu is TrulyExclusive “trots om een nieuw product aan te kondigen: de gloednieuwe Sony PS5, verkrijgbaar in 24-karaats goud, platina en 18-karaats roségoud”. De prijs is nog niet bekend, aangezien we zelfs de prijs van de normale PS5 niet kennen, maar het zal zeker niet laag zijn gezien de gebruikte materialen en de prijzen van de andere items die al te koop zijn op de Engelse site. Maar maak je geen zorgen: internationale verzending is bij de prijs inbegrepen. Wie de gouden of platina PS5 wil kopen, kan zich nu al pre-registreren op de website van TrulyExclusive, in afwachting van de officiële lancering van Sony’s next-gen en de daaropvolgende aankondiging van de definitieve prijs van de luxe versie.

Hoeveel gaat de gouden PS5 kosten

Als we de catalogus van TrulyExclusive bekijken, kunnen we een eerste idee krijgen van hoeveel de gouden PlayStation 5 zou kunnen gaan kosten. De Samsung S20 in “gewoon” 24-karaats goud, d.w.z. zonder enig ontwerp op de gouden cover, wordt verkocht voor € 2.900. De 18-karaats roségouden versie met een sober tijgerdesign begint bij 3.500 pond, met dezelfde prijs voor de platina draak- en 24-karaats gouden leeuw-versies.

De PS5 voor iedereen

Er zullen natuurlijk maar heel weinig van deze aangepaste PS5’s worden verkocht, het is een kitscherig genoeg traktatie voor heel rijke mensen die het niet erg vinden om veel geld uit te geven. De gewone gamer wacht daarentegen met spanning op de release en, nog belangrijker, de definitieve prijs van de gewone PlayStation.

Volgens de laatste geruchten is de datum van het onthullingsevenement niet ver meer: 6 augustus. Volgens de geruchten zal de prijs van de digitale versie zonder Blu-Ray speler 399 euro bedragen, terwijl de gewone PS5 499 euro zal kosten. Wat games betreft, is het nu echter zo goed als zeker dat de standaardprijs ongeveer tien euro meer zal bedragen dan voor PS4-games. Om een triple-A titel op fysieke media te kopen, moet je ongeveer €70 uitgeven.