Wie is Bowsette en waarom iedereen door haar geobsedeerd is

Vanuit een cartoon op Twitter ontstond de rage voor een personage geïnspireerd door Super Mario, dat is wie is Bowsette de heldin die het fortuin van Nintendo maakt

Het internet is een prachtige plek, waar een eenvoudige leuke cartoon in een paar uur viral kan gaan en het Net letterlijk gek kan maken. Dit is wat er is gebeurd met Bowsette, een nieuw personage geïnspireerd op de Super Mario videogame, die is geboren uit de “fusie” tussen Prinses Peach en de schurk van het spel, Bowser.

Hoe is dit personage de afgelopen dagen viraal gegaan op het web? Simpel, uit een cartoon gepost door gebruiker ayyk92 op Twitter. De gebruiker was geïnspireerd door een trailer voor de Switch-editie van New Super Mario Bros. en bedacht een vrouwelijke protagonist te creëren die de vereniging was van twee personages die al aanwezig waren in Super Mario. Twee personages die gewoonlijk altijd met elkaar vechten, zoals Prinses Peach en de gemene schildpad Bowser. Bowsette was zo succesvol dat het het vierde meest gebruikte zoekwoord werd door gebruikers in Japan op Twitter. De naam Bowsette werd ook gekozen door gebruikers van het Net zelf.

We zien Bowsette in de volgende Super Smash Bross

Het succes van het Net voor een paar uur bracht wat Nintendo-gerelateerd nepnieuws naar buiten. Zo geloofden velen in de introductie van het personage Bowsette al in de volgende Super Smash Bros die in december 2018 uitkomt. Voorlopig heeft Nintendo elke mogelijke implementatie van het personage dat online viraal is gegaan in aankomende Super Mario-gerelateerde titels ontkend. Dit betekent echter niet dat Nintendo op de een of andere manier niet zal proberen mee te liften op de golf van enthousiasme die door de geboorte van deze nieuwe heldin van de saga wordt gegenereerd. De afgelopen dagen zijn de aandelen van Nintendo op de beurs met 2% gestegen, wat het belang en de viraliteit van Bowsette aantoont. De laatste dagen zijn veel Japanse magaka ook begonnen met het maken van enkele anime versies van Bowsette. Natuurlijk zal het moeilijk zijn voor Nintendo om een versie van Bowsette te maken die past bij de stijl van het spel. In feite is het personage bijna altijd getekend in een stijl die iets te sexy en provocerend is vergeleken met het cartooneske ontwerp van Super Mario.

Hot zoekrecord

De nogal onverwachte aandacht die Bowsette plotseling heeft genoten, heeft ook zijn weerklank gehad op het zoekfront op het web. Maar niet die op Twitter (zoals reeds vermeld) of Google: het nieuwe Nintendo-personage heeft alle records gebroken voor “klimmen” in een heel bijzondere wereld. Zoals gemeld door PornHub en YouPorn, twee echte autoriteiten in de sector, gingen zoekopdrachten naar hete video’s met Bowsette in de hoofdrol van 0 op 22 september naar meer dan 320.000 op 26 september. Dit is een ongelooflijk groeipercentage, het hoogste dat ooit op het streaming videoplatform voor pornofilms is geregistreerd. Een soortgelijke trend op YouPorn, waar zoekopdrachten naar Bowsette met 6.000% groeide in slechts 4 dagen.