Gespecialiseerde distributeur Memq omgedoopt tot Littlebit Technology

De Zwitserse Littlebit Group heeft besloten om gespecialiseerde distributeur Memq na zijn overname een nieuwe naam te geven. In de toekomst zal het Littlebit Technology Germany heten.

In juli van dit jaar kocht de Zwitserse Littlebit Group de Duitse distributeur van geheugenproducten op basis van chips, Memq. Nu heeft de groepsouder besloten om het kind een nieuwe naam te geven. Memq heet nu Littlebit Technology Duitsland. Tegelijkertijd kondigt het bedrijf aan dat het begin 2012 een verkoopkantoor zal openen in Unterhaching bij München.

Memq kan terugkijken op meer dan 20 jaar ervaring in de groothandel van chipgebaseerde geheugenproducten. De in Altenstadt gevestigde distributeur verkoopt producten van Kingston Technology, Corsair, Samsung, SuperTalent en zijn eigen merk Extrememory. NAS-opslagoplossingen van Qnap, Synology en Western Digital vervolledigen het huidige gamma. Als dienstverlener is het in Altenstadt gevestigde bedrijf actief op het gebied van het uploaden/dupliceren van content, het programmeren van controllers en schrijfbeveiliging voor flash-kaarten en USB-drives.

De naamswijziging in Littlebit Technology Germany onderstreept de strategische uitbreiding als een gerichte distributeur van opslagspecialisten in de gehele Duitstalige regio.

Het moederbedrijf heeft ook vestigingen in Zug, Zwitserland, de Oostenrijkse hoofdstad Wenen en hier in Duitsland in Frankfurt am Main, en binnenkort in München.

“De opslagmarkt staat momenteel voor grote veranderingen. Als groep willen we profiteren van de technologische en verkoopsmatige veranderingen en het potentieel op de Duitstalige markt voor onze leveranciers consequent benutten,” zegt Kurt Früh, CEO van Littlebit Technology Germany.