De distributeur Cyber Monks wordt gelanceerd

Onder het merk Cyber Monks is een nieuwe VAD opgericht die zich richt op managed security services. Het in Frankfurt gevestigde bedrijf wordt geleid door voormalige leidinggevenden van de distributeur Spectrami, die zich uit Europa heeft teruggetrokken.

Er is geen tekort aan beveiligingsexpertise in de distributie. Bij veel VAD’s en nu ook bij de zogenaamde broadliners staat dit onderwerp centraal. Niettemin waagt een andere speler zich nu op de markt. Onder de naam Cyber Monks hebben IT-beveiligingsexperts in Frankfurt/Main een distributeur opgericht die zich richt op beheerde beveiligingsdiensten. De start-up werd op 14 juli van dit jaar ingeschreven in het handelsregister.

Anas Handous leidt de activiteiten van de nieuwe beveiligingsdistributeur Cyber Monks.

Anas Handous leidt de activiteiten van de nieuwe beveiligingsdistributeur Cyber Monks.

De zaak van Cyber Monks wordt geleid door Anas Handous. Senior managers zijn ook Christian Holtmann als chief sales officer en Michael Ibe als chief technology officer. Alle drie waren zij het laatst in dienst bij distributeur Spectrami, die zich sindsdien uit Europa heeft teruggetrokken. Volgens zijn website is het in Dubai gevestigde bedrijf nu alleen nog actief in het Midden-Oosten en Afrika. Handous was directeur van de Europese organisatie bij Spectrami. Holtmann en Ibe bekleedden functies in respectievelijk verkoop en techniek. Spectrami betrad in augustus 2017 de Duitse markt door de overname van de in Neu-Isenburg gevestigde distributeur NPC.

Met het nieuwe bedrijf willen Handous, Holtmann en Ibe de Europese markt bedienen vanuit Frankfurt. Cyber Monks heeft ook een joint venture met de VAD MEA Tec in Dubai, die het Midden-Oosten bestrijkt. Het nieuwe bedrijf richt zich op IT-beveiligingsoplossingen die worden aangeboden als een beheerde dienst. Daartoe selecteren de specialisten geschikte technologieën, testen deze en stellen ze ter beschikking in een datacentrum. Cyber Monks wil zo systeemhuizen in staat stellen hun klanten efficiënt te beschermen tegen bedreigingen vanuit cyberspace. Bovendien biedt de distributeur zijn partners flexibele factureringsmodellen die geen investeringen vooraf vereisen.

Vendors uit de niche

In zijn portfolio vertrouwt de VAD niet op producten van bekende aanbieders, maar op minder bekende cyberbeveiligingsoplossingen die afkomstig zijn van kleine, gespecialiseerde bedrijven. Deze fabrikanten bieden geen uitgebreide lokale ondersteuning voor partners en hun klanten. “Dit is waar wij om de hoek komen kijken,” benadrukt Cyber-Monks CEO Handous. “We vinden de beste oplossingen en hosten die voor onze channel partners.” De VAD helpt hen ook met het genereren van leads en verkoop, biedt technische ondersteuning en organiseert opleidingssessies. Tot de leveranciers in de portefeuille behoren Agari, Authlogics, AVA, Build38, Dataguise, Deep Instinct, RiskRecon en SecureAuth.