Cancom breidt de mobile computing sector uit met delen van 4PC

Met ingang van 1 augustus neemt Cancom delen van het in Düsseldorf gevestigde 4PC over. Hiermee breidt het Zwabische systeemhuis zijn aanwezigheid in Noordrijn-Westfalen verder uit.

Cancom is aan een opkoopprogramma bezig. Het systeemhuis uit Jettingen-Scheppach heeft een overname-overeenkomst gesloten voor delen van de specialist op het gebied van mobiele computers 4PC. Werknemers en klanten zullen worden geïntegreerd in de IT-systemen van Cancom. De partijen zijn echter overeengekomen de prijs niet bekend te maken. Het in Düsseldorf gevestigde bedrijf behaalde vorig jaar met 24 werknemers een omzet van meer dan 8 miljoen euro.

“Door de overname versterken we onze aanwezigheid in Noordrijn-Westfalen en breiden we onze competenties in de snelgroeiende markt van mobiele computers verder uit,” verklaart Paul Holdschik, CEO van Cancom IT-Systeme. “We zullen 4PC integreren in onze bestaande verkoopeenheid en zo gebruik maken van synergieën.” Overigens wordt Cancom door de overname volgens eigen zeggen de tweede Duitse partner van Toshiba na Bechtle.

De twee vorige directeuren van 4PC, Frank Isenbügel en Christoph Selig, blijven de komende jaren als adviseur aan het bedrijf verbonden. Dit is om de continuïteit te waarborgen.