Samsung Galaxy S22 Ultra krijgt dezelfde camera als de S21

Op een van de populairste gebieden voor liefhebbers, fotografie, heeft de Galaxy S22 Ultra mogelijk weinig te zeggen over het huidige model

Geen veranderingen op het gebied van camera’s in de overdracht tussen de huidige Galaxy S21 Ultra en de langverwachte Galaxy S22 Ultra van volgend jaar. Dat is de laatste indicatie van geruchten, volgens welke degenen die grote veranderingen verwachten voor Samsung’s 2022 vlaggenschip er goed aan zouden doen hun verwachtingen terug te schroeven.

Het is moeilijk te zeggen welk lot de andere twee leden van de line-up, namelijk de Galaxy S22 en Galaxy S22+, zal treffen, maar de indruk is dat als de camera’s op de Ultra-variant, de meest prestigieuze van allemaal, identiek blijven, het op zijn minst merkwaardig zou zijn als ze in plaats daarvan hun “kleine broertjes” zouden verbeteren. In dat scenario is het dus waarschijnlijker dat als de Galaxy S22 Ultra geen nieuwe functies heeft, de overige twee, Galaxy S22 en S22+, dezelfde camera’s hebben. Verschillende leakers en deskundigen vertellen echter een ander verhaal. Samsung heeft zeker goed werk geleverd met de topmodellen van dit jaar, die hebben laten zien dat ze in alle omstandigheden geweldige foto’s kunnen maken. Maar van Seoul verwachten liefhebbers altijd het beste, en het idee dat aan zoiets belangrijks als fotografie niets zou kunnen veranderen, is niet opwindend.

De drie camera’s op de Galaxy S22 Ultra

Als de geruchten kloppen, zal de Galaxy S22 Ultra opnieuw beschikken over de 108-megapixel hoofdsensor, de 10-megapixel telelens met periscoop en 10x optische zoom, de “eenvoudige” 10-megapixel telelens met 3x optische zoom en de 12-megapixel ultra-groothoekcamera met “super” optische stabilisatie, plus natuurlijk de 40-megapixel selfiecamera.

Er zijn de laatste tijd een aantal geruchten geweest dat de Galaxy S22 Ultra camera’s zou lenen van de Galaxy S21 Ultra, dus helaas is de kans groot dat dit is wat Samsung in petto heeft voor zijn absolute toptoestel.

De camera’s op de Galaxy S22 en S22+

Er wordt gesuggereerd dat de Galaxy S22 en Galaxy S22+ in plaats daarvan komen met een aantal upgrades op het gebied van fotografische mogelijkheden. Het is niets wereldschokkends, maar het lijkt erop dat er enkele kleine verbeteringen in de pijplijn zitten. Zo zou de hoofdcamera 50 megapixels hebben in plaats van de huidige 12 megapixels, en zouden de ultragroothoek- en telelenzen elk 12 megapixels hebben.

Dit is het beeld dat wordt gesuggereerd door geruchten over de fotografische capaciteiten van Samsung’s Galaxy S22 Ultra met de Galaxy S22 en S22+ op de achtergrond: heel weinig verfijningen aan een basisopstelling die er uitziet alsof deze hetzelfde zal blijven. Samsung heeft altijd alles uit de kast gehaald als het op fotografie aankomt, dus het zou goed kunnen dat voor de 2022 topper de verbeteringen meer aan de softwarekant dan aan de hardware zullen liggen. We zullen zien.

Plastic voor twee van de drie Galaxy S22’s

Er is ook niet veel op het gebied van nieuwe functies. Er komen drie modellen, die zich vooral onderscheiden door de schermgrootte: 6,06, 6,55 en 6,81 inch voor respectievelijk de Galaxy S22, Plus en Ultra. Het gerucht gaat dat de eerste twee wellicht met een plastic achterkant komen om de kosten te drukken.

De Samsung Galaxy S22 zal naar verwachting, zoals gebruikelijk, in het eerste kwartaal van 2022 op de markt komen.