Vijf apps om je pc te bedienen vanaf je Android-telefoon

Hier is een lijst met de beste apps om je computer op afstand te bedienen vanaf je smartphone

Er zijn veel redenen om je pc op afstand te bedienen. Een van de handigste methodes is om dit rechtstreeks vanaf uw smartphone te doen. Het lijkt misschien een ontmoedigende taak, maar dankzij een aantal apps is het een heel gemakkelijke taak. Laten we eens kijken naar de beste apps voor het beheren van uw pc met een Android smartphone.

Als u op zoek bent naar een uitgebreide applicatie waarmee u meerdere functies op afstand kunt uitvoeren,

TeamViewer is zeker de app voor u. Het biedt een zeer snelle maar even veilige manier om toegang te krijgen tot computers. Maar het is ook zeer nuttig voor het verlenen van online ondersteuning aan uw klanten. Het wordt ook aanbevolen omdat het zeer gemakkelijk te gebruiken is en een zeer intuïtieve interface heeft. Het is een cross-platform tool en ondersteunt daarom meerdere apparaten tegelijk.

TeamViewer sterke en zwakke punten

De echte kracht van TeamViewer is dat het u in staat stelt verbinding te maken met alle belangrijke desktop- en mobiele platforms, waaronder Windows, MacOS, Linux, Chrome OS, Android, iOS, Windows Phone en BlackBerry OS. Het ondersteunt duidelijk het delen van schermen. Het heeft een chatdienst en VoIP-gesprekken, die zeer nuttig zijn bij werksessies. U kunt gedeelde notities en concepten met andere medewerkers beheren en bestanden, tot op drie apparaten, snel doorsturen. Het heeft online help en video-ondersteuning en is gratis voor persoonlijk gebruik. En daar wringt de schoen: u moet betalen om het voor uw werk te gebruiken.

VNC Viewer

Als u verbinding wilt maken met apparaten met open-source VNC-systemen, is dit de app voor u. Op die manier hebben we met onze smartphone onmiddellijk toegang op afstand tot computers of servers. Bovendien biedt VNC Viewer ook betrouwbare en vrij veilige cloudverbindingssystemen voor back-ups en synchronisaties. Het kan worden aangesloten op alle populaire desktopbesturingssystemen, zoals Windows, Mac, Linux en zelfs Raspberry Pi. Het biedt zwarte lijsten voor gebruikers en gebruikt encryptie voor interne verbindingen. De grote zwakte is het gebrek aan bestandsoverdracht.

Microsoft Remote Desktop

Als u een computer met Microsoft OS en een Android-smartphone gebruikt, is Microsoft Remote Desktop misschien wel de meest aanbevolen oplossing. En u hoeft helemaal niets te configureren. Kortom, het is gemakkelijk te gebruiken, maar het is alleen geschikt als u uitsluitend Microsoft-platforms wilt gebruiken. Ook ontbreken geavanceerde functies zoals bestandsoverdracht, chatten en VoIP-gesprekken. Een van de sterke punten is de prijs: het is gratis voor iedereen.

Chrome Remote Desktop

Chrome Remote Desktop is een Google Chrome-browserextensie waarmee u eenvoudig, vanaf elk Android-apparaat veilig toegang kunt krijgen tot een Mac- of Linux-desktop-pc. Dit systeem maakt het voor een gebruiker mogelijk om via internet hulp op afstand te verlenen, of op afstand toegang te krijgen tot een computer, door simpelweg de Google Chrome browser te gebruiken. Als we houden van de verschillende oplossingen die Google biedt, is dit de dienst voor ons, ook omdat het gratis is voor iedereen en er geen betaalde versies of zakelijke pakketten zijn. Maar ook in dit geval is er geen bestandsoverdracht en is er geen mogelijkheid om toegang te krijgen tot het lokale geheugen.

Splashtop 2

Dit is een zeer veilige toepassing voor afstandsbediening waarmee u rechtstreeks van op afstand toegang kunt krijgen tot mediabestanden, games en meer op uw computer. Het is vrij eenvoudig te configureren. Het is een nuttige oplossing voor wie op zoek is naar een lokaal netwerk. Hoewel veel van de krachtigere functies alleen deel uitmaken van het premiumpakket. Het werkt ook alleen op Windows en MacOS. Het is zeer nuttig voor het streamen van video.