Hoe lid te worden van een Telegram-groep

Telegram-groepen zijn verdeeld in openbaar en privé. Terwijl het gemakkelijker is om lid te worden van de eerste, is voor de laatste een uitnodiging nodig

Telegram-groepen zijn een zeer effectief communicatiemiddel voor zowel bedrijven als individuen, kunnen elk tot 200.000 leden hebben en zijn, net als alle Telegram-functies, cross-platform: je kunt ze gebruiken vanaf Android- en iOS-smartphones, maar ook vanaf pc en Mac. Maar hoe word je lid van een Telegram groep?

Voordat we deze vraag beantwoorden, is het noodzakelijk om het verschil uit te leggen tussen groepen en kanalen op Telegram. Deze twee instrumenten zijn vergelijkbaar maar niet identiek en hebben verschillende doeleinden, zowel voor degenen die ze beheren als voor degenen die zich aanmelden. Er is ook een verschil tussen openbare en particuliere groepen, omdat de toelatingsprocedures niet dezelfde zijn. Het eerste wat je moet doen als er een Telegram-groep is waar je lid van wilt worden, is uitzoeken of het echt een groep of een kanaal is en, als het echt een groep is, of deze openbaar of privé is.

Verschil tussen groepen en kanalen op Telegram

Een Telegram-groep is, heel simpel gezegd, een collectief chatgesprek. Het kan uit enkele of vele leden bestaan en kan door verschillende beheerders worden beheerd. Indien de beheerders de permanente geschiedenis activeren, kan zelfs de laatste persoon die tot de groep is toegetreden de eerder door andere leden uitgewisselde berichten lezen. Een Telegram-kanaal daarentegen is een eenrichtingscommunicatiemiddel: ze worden gebruikt om berichten te verspreiden naar een breed publiek dat echter alleen kan lezen en niet kan deelnemen aan de discussie.

Verschillen tussen openbare en besloten groepen

Er is ook een verschil tussen openbare en besloten groepen. Openbare groepen kunnen worden doorzocht met de interne zoekfunctie of met andere externe zoekmachines. Particuliere groepen kunnen dat niet. Op internet vindt u lijsten met openbare Telegram-groepen per onderwerp, waar u onbeperkt lid van kunt worden.

Hoe u lid kunt worden van een Telegram-groep

Als u lid wilt worden van een openbare Telegram-groep, moet u deze eerst vinden. Hetzij via de zoekfunctie of via een directe link. Als je hem gevonden hebt, klik je gewoon op de knop ‘+ Join’ onderaan het chatvenster en je zit in de groep te lezen en te schrijven. Om lid te worden van een besloten groep, heb je echter een uitnodiging nodig. U moet contact opnemen met een van de beheerders die, als zij willen dat u lid wordt, u een uitnodigingslink moet sturen door te gaan naar “Groepsinfo > Lid toevoegen > Uitnodigen via link”. U ontvangt dan de link en klikt erop om lid te worden van de besloten groep.