Hoe Telegram account permanent te verwijderen

In dit artikel geven wij u een complete gids over hoe u een Telegram account permanent kunt verwijderen. Lees het hier! Ontdek hoe je dat doet op Libero Tecnologia.

Het gebruik van Telegram voor instant messaging wordt steeds gebruikelijker en wijdverbreid onder een groot aantal gebruikers. Maar hoewel het aantal abonnees toeneemt en de prestaties van de applicatie verbeteren, kunt u om verschillende redenen uw Telegram-account willen verwijderen. Hoe doe je dit?

Hoe verwijder je je Telegram account

Het is interessant om te begrijpen hoe je je Telegram account kunt verwijderen. Allereerst moet u de webpagina voor het deactiveren van uw account openen vanuit uw browser en uw telefoonnummer in het lege veld typen. Klik dan op Netx, dat een bevestigingscode rechtstreeks naar Telegram zal sturen. Deze code moet worden ingevoerd in het veld onder de rubriek Bevestigingscode, en klik op Aanmelden. De procedure eindigt met het invullen van het vakje “Waarom gaat u weg?”, waarin het sociale netwerk vraagt naar de redenen waarom u hebt besloten uw account te verwijderen. Klik tot slot op Gereed om je vertrek te bevestigen.

Wat houdt het verwijderen van je Telegram-account in

Het verwijderen van je Telegram-account is een onomkeerbare operatie: als je het eenmaal hebt gedaan, is er geen weg meer terug. Het is ook goed te weten dat het verwijderen van uw account niet alleen betekent dat u niet meer in de systemen van de dienst voorkomt, maar ook dat alle ontvangen en verzonden berichten en materiaal worden gewist. Bovendien worden de groepen waartoe u behoort en de openbare chats niet langer aan de verwijderde account gekoppeld.

Wat te doen als u zich bedenkt?

Als je van gedachten verandert nadat je je Telegram-account voorgoed hebt verwijderd, kun je je altijd opnieuw aanmelden bij de dienst, zelfs met hetzelfde telefoonnummer dat je eerder had en dezelfde gebruikersnaam, maar je zult nog steeds een nieuwe gebruiker zijn en niet in staat zijn om berichten en chats op te halen die je hebt verwijderd.

De zelfvernietiging van je Telegram-account

Er zijn ook gevallen waarin Telegram op eigen initiatief een account verwijdert. De instant messaging dienst voorziet in feite in een soort zelfvernietiging voor accounts die te lang inactief zijn gebleven. In principe wordt een account, wanneer het door de dienst als niet langer actief wordt beschouwd, automatisch verwijderd. Daarom is het, als je je niet wilt afmelden voor Telegram, altijd een goed idee om af en toe in te loggen bij de dienst.

Ook omdat het verwijderen van een account in dit geval ook betekent dat opgeslagen berichten, media en contacten worden verwijderd. Als u niet vaak genoeg toegang hebt tot de dienst, kunt u het risico van zelfvernietiging verminderen door de periode te wijzigen waarna u met verwijdering wordt geconfronteerd. Hoe doe je dit? Nadat u de toepassing hebt gestart, gaat u naar het instellingenpictogram in de vorm van een tandwiel en klikt u op ‘Privacy en beveiliging’.

Op het scherm dat verschijnt, selecteert u het gedeelte ‘Mijn account verwijderen’ en klikt u op ‘Als ver genoeg om…’. Hier moet u vervolgens de maximale periode van inactiviteit aangeven waarna de verwijdering moet plaatsvinden. De opties zijn: een maand, 3 maanden, 6 maanden, een jaar.

Als u twijfelt over het verwijderen van uw Telegram-account

Het kan gebeuren dat u twijfelt over het al dan niet verwijderen van uw Telegram-account. In dit geval kunt u kiezen voor een tussenoplossing, zoals het verwijderen van de app van uw apparaat, voordat u onomkeerbare actie onderneemt. Op die manier kunt u, als u zich bedenkt, de app gemakkelijk opnieuw installeren zonder dat u de hele registratieprocedure opnieuw hoeft te doorlopen. Tegelijkertijd zult u echter geen berichten of kennisgevingen meer ontvangen, dus het is alsof u niet meer geregistreerd bent. Om Telegram van uw Android-smartphone of -tablet te verwijderen, houdt u gewoon uw vinger op het pictogram van de app totdat u een menu ziet met een reeks opties, waaronder verwijderen. Als u een iOS-apparaat hebt, drukt u op het app-pictogram totdat het begint te bewegen, klikt u vervolgens op de x in de linkerbovenhoek en selecteert u “Verwijderen”.

Wat te doen met Telegram als uw smartphone wordt gestolen

De Telegram-medewerkers bieden ook een handige procedure voor het blokkeren van Telegram als uw telefoon wordt gestolen. Het is echter noodzakelijk om toegang te hebben tot het telefoonnummer of de applicatie vanaf andere apparaten. In dit geval kunt u naar de instellingen van Telegram gaan, in het gedeelte Privacy en beveiliging, en “Tweestapsverificatie” inschakelen: het telefoonnummer alleen is dan niet genoeg om toegang te krijgen tot de account.

Vanuit de instellingen kunt u vervolgens de Telegram-sessie op het gestolen apparaat beƫindigen, zodat degene die de telefoon heeft gestolen geen verbinding kan maken. Een andere oplossing, ook om te voorkomen dat een mogelijke dief toegang krijgt tot gevoelige gegevens, kan zijn om het Telegram-account te verwijderen.