Verandering van eigenaar bij GUS Groep

Na 36 jaar krijgt de GUS Groep, een leverancier van ERP-oplossingen, een nieuwe eigenaar.

De vorige CEO en stichtend aandeelhouder van de GUS Group, Heinz-Paul Bonn, treedt terug uit zijn functie en heeft daarmee het vijf jaar geleden gestarte opvolgingsplan voltooid. Onder zijn leiding verkoopt de GUS Group AG & Co KG aandelen in GUS Deutschland GmbH aan het management van GUS Deutschland en de investeringsmaatschappij Elvaston Capital uit Berlijn. De activiteiten van GUS Deutschland GmbH zullen onafhankelijk verder worden geleid door Dirk Bingler, Ekkehard Ziesche en Jörg-Paul Zimmer.

“Kort voordat ik 71 jaar oud word, is het voor mij tijd om het lot van de GUS Group volledig in handen te leggen van Dirk Bingler als managementwoordvoerder en mede-partner,” aldus Bonn.

De oprichter van GUS had Bingler vijf jaar geleden in eerste instantie bij het bedrijf gehaald als hoofd ontwikkeling, voordat hij hem voortdurend voorbereidde op zijn opvolging als woordvoerder van het management.

“De overgang zal naadloos verlopen,” legt Bingler uit. “Enerzijds werken we met een goed gecoördineerd team aan de top, en anderzijds is het bedrijf uitstekend gepositioneerd in de markt. Wij hebben een product met een groot technologisch potentieel en kunnen terugblikken op een brede, voortdurend groeiende klantenkring. In de toekomst zullen we ons blijven concentreren op onze kernindustrieën farmaceutica, voeding, chemie, cosmetica, medische technologie en logistiek.”