Also distribueert cloud telefoonsystemen van Telekom en O2

De virtuele telefoonsystemen DeutschlandLAN Cloud PBX van Telekom en Digital Phone van O2 zijn nu beschikbaar via de Also Cloud Marketplace. De distributeur breidt hiermee zijn portfolio in netwerkmarketing uit.

Virtuele telefoonsystemen zijn in opmars. Ook de distributeur reageert op deze trend en breidt zijn portefeuille in netwerkmarketing uit met aanbiedingen van twee telco-giganten. Via de Also Cloud Marketplace verkoopt het bedrijf uit Soest nu de diensten DeutschlandLAN Cloud PBX van Telekom en Digital Phone van het O2-merk van Telefónica.

DeutschlandLAN en Digital Phone

Dein DeutschlandLAN Cloud PBX is een holistisch dienstenpakket waarmee Telekom zich richt op bedrijven van elke omvang. Het kan individueel worden samengesteld en is schaalbaar. De basiscomponenten omvatten aansluiting, telefoontarief, internettoegang, cloud-telefoonsysteem en mobiele extensies. De netwerkexploitant brengt alleen de diensten in rekening die de klant daadwerkelijk gebruikt.

Telefónica positioneert Digital Phone als een alternatief voor complexe en onderhoudsintensieve on-premisesystemen. Het aanbod is gebaseerd op de cloud-oplossing van de in München gevestigde IP Centrex-specialist Nfon en biedt meer dan 160 functies. Het tariefmodel voorziet in een vast tarief naar het Duitse vaste en mobiele netwerk. Aan het basispakket kunnen vijf extra uitbreidingen worden toegevoegd, die maandelijks opzegbaar zijn.

Twee marktleiders

“De opname van de marktleidende oplossingen van Telekom en Telefónica in onze Cloud Marketplace is een mijlpaal”, benadrukt Simone Blome-Schwitzki, woordvoerster van de directie bij Also Deutschland. Dit opent de mogelijkheid voor het systeemhuis van het bedrijf en gespecialiseerde detailhandelpartners om hun aanbod uit te breiden met virtuele telefoonsystemen.