Telegram, hoe voeg je contacten toe zonder je telefoonnummer te kennen

Telegram update naar versie 5.8 en voegt de mogelijkheid toe om contact op te nemen met een persoon, zelfs zonder zijn telefoonnummer te hebben: hier is hoe het werkt

Met de nieuwste Telegram-update, die de instant messaging-app naar versie 5.8 brengt, komen nieuwe nuttige functies die de app nog krachtiger en handiger maken om te gebruiken, zowel in een zakelijke als in een privécontext. Er zijn twee belangrijke nieuwe functies: de mogelijkheid om contacten toe te voegen zonder hun telefoonnummer te kennen en de mogelijkheid om groepen te maken op basis van locatie.

Versie 5.8 van Telegram is al vrijgegeven en is beschikbaar in de App Store, de Play Store en Apk Mirror. Natuurlijk worden de nieuwe functies ook behandeld met het oog op de privacy van de gebruiker, aangezien de beveiliging van gebruikersgegevens Telegram’s sterkste kant is geweest sinds de oprichting in 2013. De iPhone-versie stelt gebruikers ook in staat Siri te gebruiken om chats te starten met specifieke contactpersonen en het uiterlijk van de app aan te passen, met inbegrip van het app-pictogram. Het is ook mogelijk om thema’s direct vanuit de instellingen te bekijken.

Contacten toevoegen aan Telegram zonder telefoonnummer

Telegram is altijd bruikbaar geweest vanaf zowel mobiele apparaten als het web, wat het ook succesvol heeft gemaakt als chat voor werk op afstand. Het was echter nog steeds nodig het telefoonnummer te kennen van een contactpersoon met wie je een chatgesprek wilde beginnen. Nu is dit niet langer het geval en is het mogelijk om nieuwe contacten toe te voegen als de gebruiker die u wilt contacteren gewoon in de buurt is. Om dit te laten werken, moet u naar Contacten > Mensen in de buurt toevoegen gaan en de app hebben ingesteld om ze op deze manier toe te voegen. Deze functie komt goed van pas als je een nieuwe kennismaking hebt op een evenement, feestje of zelfs tijdens een zakelijke bijeenkomst.

Lokale gemeenschappen creëren met Telegram

De tweede grote nieuwe functie in Telegram versie 5.8 is de mogelijkheid om locatiegebaseerde lokale gemeenschappen te hosten. In de “Personen in de buurt” sectie, is er ook de optie van “Groepen in de buurt”. Iedereen kan een locatie-gebaseerde groep aanmaken, en deze optie kan worden gebruikt voor een breed scala van doeleinden: van snelle communicatie met huurders in uw appartementsgebouw tot het delen van foto’s, video’s en berichten tijdens concerten of andere amusementsevenementen. Dit zou van Telegram een real-time marketingtool kunnen maken: als de organisatoren van een concert bijvoorbeeld een officiële groep voor de deelnemers aan het evenement maken, kan iedereen in die groep zijn foto’s posten, maar ook berichten van de organisatoren zien en, waarom niet, van de sponsors.