Opentext koopt Carbonite

Met de overname van Carbonite breidt Opentext zijn aanbod aan beveiligingsoplossingen uit en voegt het mkb-segment toe aan zijn klantenbestand. Daarnaast zal de leverancier van software voor enterprise-informatiebeheer in de nabije toekomst waarschijnlijk steeds meer managed service providers gaan bedienen.

Opentext, een leverancier van enterprise-informatiebeheer (EIM), heeft de cloudbeveiligingsleverancier Carbonite gekocht voor 1,42 miljard Amerikaanse dollar. Carbonite zelf had kort daarvoor Webroot overgenomen. Het aankoopbedrag komt overeen met 2,8 keer de groepsinkomsten van Carbonite en Webroot samen in de afgelopen twaalf maanden.

Tot nu toe heeft Opentext zich niet noodzakelijkerwijs gericht op managed service providers (MSP’s), maar daar komt nu waarschijnlijk verandering in. “Cloudplatforms en slimme endpointbeveiliging zijn essentieel voor onze informatiebeheertechnologieĆ«n en voor de transformatie naar Industrie 4.0”, licht Mark Barrenechea, CEO & CTO bij Opentext, de aankoopbeslissing toe. “De overname versterkt Opentext en opent ook de weg naar nieuwe klanten: namelijk het MKB-segment van Carbonite.”

Met de overname van Carbonite breidt Opentext zijn leidende positie in de EIM-markt uit door deze aan te vullen met zijn productaanbod van beveiligingsoplossingen.