Hoe schrijf je cursief in Instagram Stories

Een update introduceerde het cursieve lettertype om Stories op Instagram aan te passen. Maar je kunt het ook op andere manieren doen. Dit is hoe

Op Instagram is het mogelijk om Stories te personaliseren met cursieve lettertypes. De functie werd toegevoegd met een van de nieuwste updates en veel gebruikers zijn begonnen met het gebruik ervan in hun Instagram Stories. De procedure om cursief te schrijven in Instagram Stories is heel eenvoudig: volg gewoon onze stapsgewijze handleiding.

Het gebruik van de functie die Instagram heeft geïntroduceerd, is niet de enige manier om cursieve tekst in te voegen in de afbeeldingen die je in je Stories plaatst. U kunt dit ook doen met alternatieve methoden die in sommige situaties nuttiger kunnen zijn. U kunt bijvoorbeeld fotobewerkingsprogramma’s gebruiken, die een hulpmiddel bevatten om cursief te schrijven. Een ander goed alternatief voor cursief schrijven in Instagram Stories is om uit de vrije hand te schrijven met een penseel. Hier lees je hoe je dat doet.

Hoe je cursief kunt schrijven in Instagram Stories

De update waarmee je cursief kunt schrijven binnen afbeeldingen die je in Instagram Stories kunt plaatsen, is nu wereldwijd beschikbaar. Als je nog steeds niet weet hoe je het moet doen, volg dan deze simpele stappen. Eerst moet je Instagram opstarten, linksboven op het pictogram met ons profiel klikken om Instagram Stories te openen en een foto maken of een foto uploaden vanuit de Galerij. Op dit punt komen we in de Instagram foto-editor: door rechtsboven op het “Aa”-icoontje te drukken, kunnen we een tekst aan de foto toevoegen. Bovenaan in het midden staat het woord “Classic” en dit is het lettertype dat we zullen gebruiken voor de tekst. Als u op “Klassiek” klikt, kunt u het lettertype veranderen: voor cursieve teksten kiest u “Neon”.

Hoe cursief schrijven in Instagram Stories met applicaties van derden

Als we niet tevreden zijn met het lettertype dat Instagram voor Stories aanbiedt, kunnen we een alternatief gebruiken om de tekst aan te passen die in de afbeelding wordt ingevoegd. Dit alternatief zijn de fotobewerkingsprogramma’s, waarmee meestal ook kleurrijke en kenmerkende tekst kan worden toegevoegd. Vergeleken met de Instagram-functie is het aantal beschikbare lettertypes groter. Voor Android gebruikers raden wij Snapseed aan, een fotobewerker ontwikkeld door Google, die een groot aantal lettertypes biedt. Een zeer vergelijkbare applicatie die verkrijgbaar is in de App Store is Photo Editor van Aviary.

Hoe cursief schrift toe te voegen met “free handwriting”

Een andere manier om je Instagram Stories te personaliseren door cursief te schrijven is door gebruik te maken van free handwriting. Dit is een functie die je direct in de foto-editor van Instagram Stories vindt. Je moet naar Instagram gaan, op het pictogram met je profielfoto linksboven klikken, een foto nemen of een afbeelding uit je galerij toevoegen en wanneer je de foto-editor opent, moet je op het potloodpictogram klikken. Hiermee kunt u met uw vinger rechtstreeks op de afbeelding schrijven met verschillende kleuren en penselen. Een manier om op een leuke en snelle manier cursief te schrijven op Instagram Stories.