Hoe maak je collages in Instagram Stories

Je kunt eindelijk Instagram Stories maken met collages: voeg tot 6 afbeeldingen toe in één Story. Zo doe je dat

Tot de kernfuncties van Instagram behoren Stories, content die tot 24 uur actief blijft. In de loop der tijd zijn ze steeds functioneler geworden: je kunt een breed scala aan filters, GIF’s, emoticons en meer toevoegen. Bovendien kunt u muziek toevoegen of peilingen maken, enzovoort. Tot nu toe was het echter niet mogelijk om verhalen met fotocollages te maken

Diegenen die dit soort content wilden maken, moesten hun toevlucht nemen tot apps van derden. Instagram heeft het eindelijk makkelijker gemaakt voor gebruikers door voor het eerst de mogelijkheid te introduceren om Stories te maken die meer dan één afbeelding bevatten. De functie is vrijgegeven in deze uren wereldwijd en je hoeft alleen maar de applicatie te updaten om het te krijgen. Het gebruik is heel eenvoudig. Log in op Instagram, maak een verhaal en kies het lay-out effect. Hier lees je hoe je Instagram Stories maakt met meerdere afbeeldingen in één.

Instagram: hoe je Stories maakt met collages

Diegenen die graag Stories maken op Instagram, of dat nu in de openbare of privémodus is, kunnen nu vertrouwen op een nieuwe functie: collages. Met de nieuwe functie kun je grafische composities delen met meer dan één foto, gekozen uit de foto’s op je smartphone.

De functie heet Layout en komt bovenop de vele andere aanpassingen die beschikbaar zijn. Om het te openen, tikt u op het pictogram om het verhaal te maken en veegt u door alle functies tot u Lay-out bereikt. Eenmaal geselecteerd, laat Instagram je het type fotoraster kiezen en alle afbeeldingen die je wilt toevoegen. U kunt tot zes afbeeldingen plakken, zonder ooit de app te verlaten. Kortom, de nieuwe functie zal vooral fotografieliefhebbers aanspreken, naar wie Instagram al sinds zijn oprichting knipoogt. In feite hoef je alleen maar te denken aan alle mogelijkheden die worden geboden om je opnamen te retoucheren voordat je ze deelt, in de eerste plaats de aangepaste filters.

Collage in Instagram Stories: wat gaat er gebeuren met apps van derden?

Tot nu toe was het namelijk noodzakelijk om apps van derden te downloaden om een collage te delen. Met de geboorte van de native functie zijn deze voorbestemd om te verdwijnen, net zoals gebeurde met de functies waarmee je GIF’s kon invoegen toen Instagram de beroemde Stickers nog niet had geïntroduceerd.

De collagefunctie is slechts een van de vele nieuwe functies die Instagram Stories de afgelopen maanden hebben beïnvloed. De populairste nieuwe functies zijn Polls, virtuele maskers en de beroemde boemerangs. Het enige wat ons nog te doen staat, is wachten tot de nieuwe collagefunctie gemeengoed wordt en hopen dat er binnenkort nieuwe functies worden uitgebracht om Stories nog creatiever en boeiender te maken.