HP klaagt ex-chef Hurd aan voor verraad geheimen uit voorzorg

Het feit dat Mark Hurd, die ontslagen werd bij HP, nu Oracle’s president is, zorgt voor problemen. Nu klaagt zijn ex-bedrijf hem uit voorzorg aan wegens schending van de geheimhoudingsplicht.

Het moddergooien tussen HP en ex-HP baas Mark Hurd gaat zijn tweede ronde in. Nu Hurd als president is overgestapt naar concurrent Oracle, vreest HP verraad van geheimen. Bijna van de ene dag op de andere toverde het bedrijf een 51 pagina’s tellende verklaring van eis tevoorschijn en diende deze in bij de rechtbank in Santa Barbara, CaliforniĆ«.

Een link naar de volledige verklaring van eis is te vinden op de HP-bedrijfsblog. Er staat: “Mark Hurd heeft een geheimhoudingsverklaring getekend. HP is ook van plan dit af te dwingen.”

Bij HP gaat men ervan uit dat Hurd deze informatie in zijn functie bij Oracle zal gebruiken ten voordele van de concurrent.

Reactie van Oracle op de rechtszaak

Oracle reageerde snel en fel op de rechtszaak. “Oracle beschouwt HP al lang als een belangrijke partner”, aldus Larry Ellison, CEO van Oracle. “Deze rechtszaak toont minachting voor dat partnerschap en maakt het vrijwel onmogelijk om door te gaan.”

De twee groepen liggen steeds vaker met elkaar overhoop op de IT-markt, ook op het gebied van servers. Oracle, bijvoorbeeld, is pas een jaar geleden in de serverbusiness gestapt met de overname van Sun.