Oracle rouwt om Mark Hurd

Zoals verschillende persbureaus in de VS meldden, is Oracle’s langjarige co-chief executive Mark Hurd overleden. Het bedrijf gaf geen verdere details.

Mark Hurd was een van de IT-pioniers. Een van zijn belangrijkste functies was die van president-directeur bij Hewlett-Packard. Hurd heeft verschillende prijzen ontvangen voor zijn prestaties,

Mark Hurd, was Co-CEO van Oracle sinds 2014.

Mark Hurd, was Co-CEO van Oracle sinds 2014.

Hij werd bijvoorbeeld in 2007 door Fortune Magazine uitgeroepen tot een van de 25 machtigste zakelijke persoonlijkheden. In 2010 viel er echter een schaduw over zijn biografie: Hurd moest op 6 augustus 2010 zijn functie als CEO van HP neerleggen nadat het bedrijf een onderzoek tegen hem was gestart vanwege beschuldigingen van seksuele intimidatie.

Hurd stapte daarna over naar Oracle, onder meer als president. Toen voormalig CEO en oprichter Larry Ellison in 2014 aftrad om zich te richten op zijn rol als CTO, werd Hurd benoemd tot co-CEO van het softwarebedrijf naast voormalig CFO Safra Catz. In deze functie moest Hurd de transformatie van Oracle naar een cloudprovider aansturen. Hurd nam in september om gezondheidsredenen een pauze. Ellison nam de verantwoordelijkheid in het bedrijf weer op zich tijdens Hurds afwezigheid, die waarschijnlijk slechts voor korte tijd was gepland.

Afgelopen vrijdag overleed Mark Hurd op 62-jarige leeftijd.