Brainwaregroup koopt Nova Ratio

Met de overname van Nova Ratio wil Brainwaregroup zijn productassortiment, aantal medewerkers en klanten uitbreiden en zijn positie in Oracle en datacenter licentiemanagement versterken.

Brainwaregroup kondigt de aankoop van de meerderheid van de aandelen in Nova Ratio AG aan. Het in Koblenz gevestigde bedrijf is een leverancier van oplossingen voor de inventarisatie van hardware en software voor datacenters, met de nadruk op licentiebeheer voor Oracle.

“Onze samenwerking met Nova Ratio bij klantprojecten bestaat al 18 maanden. Vanwege het hoge niveau van expertise en de consequent positieve resultaten, zijn wij ervan overtuigd dat deze stap ons aanbod aanzienlijk zal uitbreiden ten voordele van de klanten,” zegt Rey Schallberger, CEO van Brainwaregroup.

De producten van Nova Ratio zullen worden geïntegreerd in het portfolio van Brainwaregroup. De eerste stappen in deze richting zijn:

  • Oracle Compliance: De vergelijking van de door Nova Ratio verzamelde technische licentiegegevens met de verkregen licentierechten maakt een directe beoordeling van de compliance mogelijk in Spider Software Asset Management (beschikbaar vanaf januari 2017).
  • Unified Platform: Alle Brainwaregroup-producten kunnen op één systeem draaien. Dit maakt kosteneffectieve inzet in kleinere omgevingen mogelijk en vereenvoudigt het proces in proof-of-concepts (PoC) en testomgevingen (beschikbaar vanaf zomer 2017).
  • Agentintegratie: De aansluiting van bestaande Nova Ratio datacenter agents op het Columbus Inventory Framework van de Brainwaregroup maakt enterprise-grade beheer van alle inventarisatieprocessen van client- en serversystemen mogelijk (beschikbaar vanaf zomer 2017).
  • Oracle Audit Defence Service: Bepaling van de licentie-inventaris voor Oracle-databases voor een komende licentieaudit of als gegevensbasis bij het verlaten van een Oracle ULA. De Oracle Audit Defence Service wordt aangeboden als een dienst; de klant hoeft geen producten aan te schaffen of te installeren (onmiddellijk beschikbaar).

Naast de voortdurende integratie van oplossingen blijven de huidige productaanbiedingen van Nova Ratio beschikbaar als een standalone portfolio en kunnen ze worden geïntegreerd in systemen van derden.