Problemen met Chrome? Hoe u ze in enkele minuten oplost

De eenvoudigste manier om de prestaties van Chrome te verbeteren is het starten van de Task Manager, een tool om webpagina’s te monitoren

Browsers zijn ons eerste contact met het internet, zonder welke het onmogelijk zou zijn om te navigeren door de miljoenen websites die beschikbaar zijn. Er is een ruim aanbod. Tot de meest gebruikte behoren Microsoft Edge, dat onlangs Explorer heeft vervangen, Safari, Mozilla Firefox, Opera en Google’s browser Chrome.

Ze zijn allemaal erg goed. Maar soms, om een aantal redenen – en er zijn er vele – werken ze niet zoals het hoort. En een van de belangrijkste gevolgen, en een die de meeste gebruikers op de zenuwen werkt, is dat ze moeite hebben om webpagina’s snel te laden. In dergelijke gevallen is het van essentieel belang te weten wat de oorzaak van het probleem is. Een truc zou zijn om Taakbeheer te starten, een commandocentrum waarmee je alle processen kunt controleren die door de browser worden beheerd. Zo kunt u zien welke geopende tabbladen in de browser de meeste CPU-ruimte of RAM-geheugen in beslag nemen.

Hoe start u het taakbeheer van Chrome

Een van de beste taakbeheerprogramma’s voor browsers is dat van Google Chrome. Het is heel eenvoudig in te stellen en gemakkelijk te gebruiken. Het is ook heel gemakkelijk op te zetten. Ga gewoon naar het browsermenu en klik op het bolletje in de rechterbovenhoek. Selecteer dan gewoon “Andere hulpmiddelen” en klik in het uitklapmenu op “Taakbeheer”. Er is nog een andere, veel eenvoudigere manier om het opdrachtcentrum van Chrome te activeren, en die vereist dat u de Shift-toets (de toets die wordt gebruikt voor hoofdletters) samen met de Esc-toets indrukt. Zodra dit is gedaan, wordt een klein venster geopend, het controlecentrum van Chrome, van waaruit we de activiteit van elk geopend tabblad in detail kunnen bekijken.

Hoe Chrome versnellen

Als we vinden dat een proces te veel bronnen verbruikt, kunnen we het gewoon selecteren in de lijst met pagina’s die in Taakbeheer wordt weergegeven en het beĆ«indigen. Het systeem stelt u ook in staat andere details te bekijken over de tabbladen die u open hebt staan. Door op de rechterknop te drukken, kunt u de optie toevoegen om de afbeeldingscache te controleren en nog veel meer. Taakbeheer is een belangrijk hulpmiddel, omdat het gebruikers in staat stelt ‘de spijker op zijn kop te slaan’ wanneer ze op zoek gaan naar de webpagina die het meest verantwoordelijk is voor het vertragen van Chrome en de computer in het algemeen.