Het nieuwe Chrome heeft een PDF-lezer: hoe te activeren

De nieuwste versie van Google’s Chrome-browser heeft een nieuwe geïntegreerde PDF-lezer met veel nieuwe functies om online te gebruiken

Google bracht in november versie 87 van zijn Chrome-browser uit en voegde daar een nieuwe geïntegreerde PDF-lezer met nieuwe functies aan toe. Met de PDF Viewer Update kunt u miniaturen bekijken en een zoomcontroller en de mogelijkheid om pagina’s te roteren toevoegen.

De nieuwe in de browser geïntegreerde PDF-lezer verbetert de gebruikerservaring door nieuwe knoppen en weergavemodi toe te voegen voor wie Chrome gebruikt op zowel Windows PC’s als MacOS-apparaten. Op dit moment is de functie niet standaard ingeschakeld en om hem te gebruiken, moet de gebruiker hem activeren door naar het gedeelte Vlaggen van Chrome te gaan. De opnieuw ontworpen reader in de nieuwste versie van Chrome lijkt op de PDF-documentviewer die al in de Firefox-browser is geïntegreerd en die momenteel wordt beschouwd als de beste reader voor dit type bestanden direct online.

Chrome’s PDF-lezer: hoe te activeren

De nieuwe reader voor documenten in PDF-formaat in Google’s Chrome-browser is al beschikbaar, maar is niet standaard ingeschakeld voor gebruikers die hem gebruiken. Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe functies, moet u naar het gedeelte met vlaggen gaan door “chrome://flags/” in de adresbalk van de browser te typen.

Er wordt een scherm met verschillende opties geopend en u moet zoeken naar PDF Viewer Update, het vervolgkeuzemenu openen en Ingeschakeld selecteren en vervolgens klikken op Opnieuw starten. De Chrome-browser wordt opnieuw geladen en de nieuwe PDF-lezer wordt ingeschakeld en is klaar voor gebruik.

Chrome PDF Reader: nieuwe functies

Nieuwe functies voor de ingebouwde PDF-lezer van Chrome zijn onder andere ondersteuning voor miniatuurweergaven, het bekijken van annotaties en het bekijken van de documentstructuur. Deze functies zijn toegankelijk vanuit het vak aan de linkerkant van het geopende PDF-scherm.

De bovenste balk voegt daarentegen nieuwe knoppen toe waarmee u het zoompercentage van het geopende document kunt regelen, naar een specifieke pagina kunt gaan door het nummer in het vak in te voeren, en twee andere nieuwe knoppen ‘Aan pagina aanpassen’, om de hele pagina op het scherm weer te geven, en ‘Draaien’, om de oriëntatie van de PDF te wijzigen.