Busuu, de taalleer-app waar de leerder de meester wordt

Busuu is een app voor het leren van vreemde talen. Er zijn 12 talen beschikbaar, waaronder Engels, Chinees, Japans en Arabisch. Hoe het werkt

Dit is niet de klassieke applicatie waarbij je een taal leert door grammatica-oefeningen te maken of korte teksten te vertalen. Integendeel. Om het een applicatie te noemen is misschien zelfs reductief. Met 90 miljoen geregistreerde gebruikers kan het worden beschouwd als een sociaal netwerk gewijd aan het leren van talen. Waar hebben we het over? Busuu, een dienst die in 2008 werd gelanceerd en in tien jaar tijd is uitgegroeid tot een van de populairste manieren om online talen te leren.

Busuu biedt leergangen voor 12 talen: naast Italiaans zijn er Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Chinees, Japans, Arabisch, Pools, Russisch en Turks. Voor elke taal zijn er lessen beschikbaar van de taalexperts van Busuu, beginnend bij niveau A1 en oplopend tot B2. In de Premium-versie, waarvoor moet worden betaald, is het mogelijk lessen voor gevorderden te volgen en zich voor te bereiden op het McGraw-Hill Education-certificaat, dat ook op de werkplek kan worden gebruikt en aan het leerplan kan worden toegevoegd.

Tot nu toe lijkt het de klassieke toepassing te zijn voor het leren van een vreemde taal. Maar Busuu biedt ook een aantal zeer speciale functies. Gebruikers kunnen met elkaar praten en videogesprekken organiseren om te oefenen. Iedereen die zich bij Busuu registreert, is niet alleen een leerling, maar wordt ook docent in zijn moedertaal en kan andere gebruikers helpen door hun oefeningen te corrigeren en videogesprekken te organiseren.

Wat is Busuu

Busuu is een online platform dat mensen helpt nieuwe talen te leren dankzij oefeningen die door professionele docenten zijn gemaakt. Registratie bij Busuu is gratis en u hebt toegang tot ongeveer 1000 lessen waarmee u elk aspect van de taal kunt oefenen: schrijven, lezen, luisteren en spreken. De oefeningen worden in slechts enkele minuten gecorrigeerd door native tutoren, zodat u onmiddellijk feedback krijgt.

Hoe de Busuu-app werkt

Er zijn twee manieren om Busuu te gebruiken: gebruik het platform vanaf uw computer, of download de app in de Google Play Store of App Store. Nadat u Busuu op uw apparaat hebt geïnstalleerd, moet u zich abonneren op de dienst en de taal selecteren die u wilt leren. De applicatie biedt ook de mogelijkheid om het niveau te kiezen van waaruit wordt begonnen. Met de oefeningen op Busuu kunt u het geavanceerde niveau B2 bereiken en het McGraw-Hill Education-certificaat behalen.

Busuu is een gratis platform, maar er is ook een Premium-versie beschikbaar tegen betaling, waarmee u toegang krijgt tot speciale functies: grammaticalessen, Offline Mode, McGraw-Hill Education-certificaten of de Adaptive Vocabulary Review-service. Met de offline modus is het mogelijk om op de smartphone te oefenen, zelfs zonder met het net verbonden te zijn.

Busuu, de leerling wordt leraar

Een van de bijzondere kenmerken van Busuu is de mogelijkheid om te praten met gebruikers die op het platform zijn geregistreerd. Elke leerling is tegelijkertijd leraar van zijn of haar eigen moedertaal en kan de oefeningen van andere gebruikers corrigeren door onmiddellijk feedback te geven. Busuu biedt ook de mogelijkheid om videogesprekken te organiseren en te oefenen met moedertaalsprekers. Interculturaliteit en het leren kennen van nieuwe culturen is zeker een van de bijzondere kenmerken van Busuu. De meer dan 90 miljoen geregistreerde gebruikers zijn hiervan het bewijs.