Microsoft breidt Intune uit met softwaredistributie en remote task

Microsoft breidt de pc-beheertool Intune uit. Beheerders kunnen nu software via de cloud naar computers distribueren en systeemscans uitvoeren vanaf de console via “Remote Task”. Daarnaast belooft de fabrikant verbeterd licentiebeheer, uitgebreide rapportage en door de gebruiker gedefinieerde waarschuwingen met individuele drempelwaarden.

Met Intune biedt Microsoft beheerders een cloud-gebaseerde tool voor het beheren en beschermen van Windows pc’s. Nu heeft de fabrikant de beheertool uitgebreid met extra functies.

Zo ondersteunt Intune nu bijvoorbeeld softwaredistributie via de cloud. Beheerders kunnen dus ook toepassingen van derde aanbieders distribueren naar computers op afstand.

Ook nieuw is “Taak op afstand”. Volgens Microsoft kunnen IT-managers hierdoor allerlei systeemscans uitvoeren vanuit de console. Zo kan bijvoorbeeld een volledige malwarecontrole of een reboot worden uitgevoerd op een specifieke pc.

De Intune-update bevat ook verbeterd licentiebeheer voor een stabiel beheer van Microsoft-licenties en software van derden. Dankzij de verbeterde rapportage, inclusief nieuwe hardwarefilters, kunnen gedetailleerde rapporten over de inventarisatie van hardware worden gegenereerd.

Bovendien kunnen beheerders nu aangepaste waarschuwingen met individuele drempelwaarden configureren. Zo kan bijvoorbeeld de alarmdrempel voor vrije ruimte worden aangepast aan de eigen behoeften en kan een waarschuwing worden gegeven wanneer 75% van de harde schijf al vol is.