Softwaredistributie zonder setup routine of MSI-pakket

De beurspresentatie van Aagon Consulting richt zich op geoptimaliseerde softwaredistributie. Met name de huidige versie 3.8 van de clientbeheersoftware ACMP wordt verondersteld dit mogelijk te maken. Met de “Automate” module wordt een aparte setup routine of MSI pakket overbodig. Voor gebruikers die software over meerdere locaties moeten verspreiden, zijn de bestandsopslagplaatsen in de ACMP update geschikt.

ACMP Automate is een installatie-recorder die alle ingangen en instellingen van een software-installatie op een testsysteem vastlegt en er een automatisch lopend installatiepakket van maakt. Dit pakket kan vervolgens rechtstreeks in versie 3.8 van het clientbeheerprogramma worden geïmporteerd en met één muisklik onder alle gebruikersgroepen worden verspreid. De editor van de module maakt ook handmatige bewerking van alle opgenomen gegevens mogelijk.

Voor gebruikers van het beheerprogramma die software over meerdere locaties moeten verspreiden, zijn de bestandsopslagplaatsen van ACMP 3.8 geschikt. Deze lokale opslagplaatsen voor installatiepakketten vereisen slechts één netwerkstation per locatie.

De lokale gegevens worden door ACMP automatisch gesynchroniseerd met een centraal distributiedepot. Beheerders kunnen de replicatie van de pakketten op een tijdgestuurde basis activeren en ook bandbreedtelimieten instellen voor de transmissie van de gegevens over het WAN.

te vinden op de beurs:

De fabrikant vermeldt op zijn stand ook strategieën voor een succesvolle migratie naar Windows 7.

Aagon Consulting is te vinden in hal 3 op stand G08 op de grootste IT-vakbeurs, CeBIT, die van 1 tot 5 maart 2011 in Hannover plaatsvindt.