Oliver Mauss wordt CEO van Netgo Group

De voormalige Plusserver- en 1&1-baas Oliver Mauss neemt de functie van CEO van de systeemhuisgroep Netgo over. In deze functie volgt de manager Benedikt Kisner op, die terugtreedt in zijn rol als co-partner.

Na 15 jaar aan het roer van Netgo te hebben gestaan, neemt Benedikt Kisner afscheid van het operationele bedrijf. De medeoprichter van de onderneming, die het in Borken gevestigde systeemhuis in deze periode heeft uitgebouwd tot een landelijke groep, draagt begin deze maand de functie van CEO over aan Oliver Mauss. De ervaren manager was tot het begin van de zomer van dit jaar CEO van de in Keulen gevestigde managed cloud provider Plusserver.

Benedikt Kisner stopt na 15 jaar met de bedrijfsvoering bij Netgo.

Benedikt Kisner stopt na 15 jaar met de bedrijfsvoering bij Netgo.

Met Mauss krijgt de Netgo Group er een ervaren leidinggevende bij. Voordat hij in 2018 bij Plusserver aan de slag ging, had de manager al een lange carrière in de service provider markt achter de rug. Als CEO was hij gedurende vijf jaar verantwoordelijk voor de hostingactiviteiten van 1&1 (nu Ionos). Mauss, die een doctoraat in communicatietechniek heeft, stond daarna drie jaar aan het hoofd van de afdeling risicokapitaal van 1&1’s moederbedrijf United Internet. Mauss is medeoprichter van Europese cloud-initiatieven, waaronder de Gaia-X Association. Hij werkte onder meer bij Vodafone, waar hij elf jaar werkte en laatstelijk verantwoordelijk was voor de wereldwijde B2B-business.

Leading IT solutions provider

“De Netgo Group heeft zich al met succes ontwikkeld tot een IT-bedrijf van betekenis”, zegt Mauss over zijn toekomstige rol. Hij zal nu de verdere ontwikkeling van de groep tot een toonaangevende leverancier van IT-oplossingen in Duitsland aansturen. “Ik zie grote kansen, met name in de uitbreiding van het cloud- en managed services-aanbod.”

Gelijktijdig met de nieuwe CEO treedt Alexander Blum toe tot het management van Netgo als CFO. Hij is afkomstig van BBS Automation in München, waar hij als managing director verantwoordelijk was voor de internationale financiën.

Benedikt Kisner verlaat het managementteam van Netgo met de bedoeling “zich meer te richten op zijn rol als aandeelhouder en zo meer tijd te hebben voor zijn gezin”, aldus zijn verklaring. Hij zei dat hij de rol van CEO met een zeer goed gevoel overdroeg aan Mauss. “Het nieuwe team zal de Netgo Group positief voortzetten in de geest van onze oprichtingswaarden.”

Strategisch adviseur

De ondernemer richtte het systeemhuis in 2007 op samen met zijn zakenpartner Patrick Kruse. In 2019 verkochten zij de meerderheid van hun aandelen aan Waterland Private Equity. Kisner nam op dat moment de positie van CEO over. De groep telt nu meer dan 1.200 werknemers op 38 locaties en realiseert een omzet van ongeveer 280 miljoen euro. Kisner zal de operatieve activiteiten op 31 oktober verlaten, maar zal Netgo in de toekomst als mede-partner strategisch adviseren. Kruse zal samen met André Hüttemann leiding blijven geven aan Netgo GmbH, dat in Borken is gevestigd. Bernd Krakau blijft bij de groep als COO.