Softline Solutions richt zich op softwarediensten

De afgelopen maanden is er veel gebeurd bij Softline als gevolg van een kapitaalverhoging. De bestuursleden Knut Löschke en Christoph Michel leggen uit waar dit toe zal leiden.

Softline AG is de volledige moedermaatschappij van Softline Solutions en Prometheus. Begin oktober kon de groep een kapitaalverhoging van 4,3 miljoen euro tot 8,6 miljoen euro doorvoeren. Met dit verse kapitaal wil de onderneming haar bedrijfsmodel verder versterken en haar potentieel niet alleen in eigen land maar ook in het buitenland benutten. Bijgevolg werd op 1 oktober in Utrecht, Nederland, een eerste vestiging van Softline Solutions opgericht. Deze en geplande verdere buitenlandse vestigingen moeten ervoor zorgen dat internationaal gepositioneerde klanten in de toekomst beter worden bediend.

Focusstrategie

Softline Solutions is gespecialiseerd op het gebied van software asset management (SAM), multivendor premier support (7×24) alsmede IT-infrastructuuradvies en beheerde diensten. “Let wel, wij bieden service en verkopen noch software noch hardware,” benadrukt Softline CEO Christoph Michel. “Bovendien zijn wij fabrikantonafhankelijk. Dit maakt ons tot een neutrale adviseur voor de klant.”

Deze neutraliteit is een uniek verkoopargument, samen met onze uitgebreide knowhow. Softwareconsulting omvat niet alleen toepassingen die op het terrein van de klant zijn geïnstalleerd, maar ook toepassingen die uit de cloud komen.

Eén aanspreekpunt voor problemen

“Wij zijn SAM-specialisten. Hoewel wij geen datacenters exploiteren, zijn wij ook het aanspreekpunt voor cloudproducten,” legt Knut Löschke uit, eveneens bestuurslid van Softline AG. Rekening houden met alle aspecten van de verschillende software-omgevingen leidt tot een immense complexiteit. In geval van problemen dient de klant contact op te nemen met de desbetreffende fabrikant. Afhankelijk van het probleem, kunnen dit er verschillende zijn. “Of hij kan gewoon ondersteuning krijgen van onze specialisten,” zegt Löschke.

De gebruikershotline en on-site diensten worden in dergelijke gevallen overgenomen door Prometheus. Naast deze callcenterdiensten heeft de dochteronderneming zich erop toegelegd IT-dienstverleners te voorzien van specialisten voor projecten.