Waar vindt u gratis PowerPoint-sjablonen

Power Point biedt een verscheidenheid aan sjablonen, sommige zijn standaard beschikbaar, andere kunnen ook gratis van het internet worden gedownload

Zoals het populaire gezegde luidt, het oog heeft werk nodig. Vooral als het gaat om PowerPoint presentaties. In deze gevallen is het van groot belang niet alleen rekening te houden met de inhoud van het document, maar ook met het te gebruiken sjabloon.

Kiezen voor een ongeschikt PowerPoint-sjabloon of -thema dreigt in de meeste gevallen de tekst te overschaduwen, en het resultaat van de hele presentatie onherstelbaar in gevaar te brengen. Bijvoorbeeld de gevolgen die een verkeerde sjabloon kan hebben tijdens een belangrijke zakenbespreking, vooral wanneer het erom gaat een product of dienst uit te leggen aan potentiële kopers. In dergelijke gevallen bestaat het gevaar dat, indien de dia’s niet geschikt zijn, de kwaliteiten van het produkt onderbelicht blijven. Soms is ook het omgekeerde waar. Een goed sjabloon kan namelijk een inhoudelijk slechte tekst onder de aandacht brengen.

Sites waar u nieuwe Power Point-sjablonen kunt downloaden

Het programma van Microsoft biedt veel verschillende sjablonen, sommige zijn standaard beschikbaar, andere kunnen ook gratis van internet worden gedownload. Hier zijn enkele van de belangrijkste online sites of platforms waar u tal van PowerPoint-thema’s en sjablonen kunt vinden.

Microsoft

Microsoft biedt haar gebruikers, die op zoek zijn naar nieuwe sjablonen, een hele sectie op het internet. De PowerPoint-sjablonen zijn per categorie gerangschikt. Om maar een paar voorbeelden te geven: er zijn sjablonen voor bedrijfspresentaties, opgenomen in “Business”, onderwijspresentaties en nog veel meer. onderwijs en nog veel meer. Om ze te gebruiken, selecteert u gewoon het PowerPoint-sjabloon van uw keuze en klikt u op downloaden. Het bestand is dan direct beschikbaar op het programma van Microsoft.

Slide Carnival

Een ander platform waar u meer gratis PowerPoint-sjablonen kunt vinden is Slide Carnival. Ook hier zijn, net als op de Microsoft site, de diasjablonen in secties ingedeeld. Er zijn sjablonen voor “zakelijke” of formele presentaties. U kunt ook dia’s vinden voor startups, of voor situaties waarin u creatief moet zijn. Bovendien biedt het platform u ook de mogelijkheid om een sjabloon te vinden door een trefwoord in te voeren in het zoekvak.

Slide Model

Slide Model onderscheidt zich door het enorme aantal sjablonen dat u kunt vinden. We hebben het over 12.000 verschillende sjablonen. Het platform is zeer gemakkelijk te gebruiken en is bovenal direct. Om een PowerPoint sjabloon te zoeken, gaat u naar een van de categorieën aan de linkerkant van de pagina, klikt u op een sjabloon, betaalt u en downloadt u het bestand. In vergelijking met vorige platforms zijn de dia’s niet gratis. Door u te abonneren op Slide Model, kunt u echter aanzienlijke kortingen op de aankoopprijs krijgen.

Behance

Elegant, creatief en professioneel zijn de dia’s die beschikbaar zijn op Behance. De sjablonen die de site aanbiedt, zijn voornamelijk gewijd aan artistieke presentaties. Net als in het geval van Slide Model zijn de dia’s op dit platform niet gratis en kosten ze nogal wat, ook al omdat sommige van de sjablonen die kunnen worden gedownload honderden verschillende sjablonen omvatten.

PPTTemplate

Met eenvoudige en directe afbeeldingen is PPTTemplate.net een platform waarop honderden sjablonen gratis kunnen worden gedownload en gebruikt op PowerPoint. De sjablonen zijn onderverdeeld per categorie en geplaatst in secties aan de rechterkant van de pagina. Het is mogelijk om goede grafische oplossingen te vinden waarmee u uw presentaties kunt opbouwen, inclusief geanimeerde dia’s. Om ze te downloaden, meld je je aan via Facebook, Twitter of Google+.

.