Wi-Fi 6-repeater met mesh-technologie

De Fritz!Repeater 6000 van AVM is met zijn drie radiomodules (één voor de 2,4 GHz-band, twee voor de 5 GHz-band), twaalf antennes en mesh-technologie ontworpen om alle apparaten optimaal van WLAN te voorzien, ook in grote flats en bij schuine bouwconstructies.

Met de Fritz!Repeater 6000, het nieuwe topmodel van AVM, is het mogelijk om veel WLAN-apparaten tegelijkertijd in het thuisnetwerk te gebruiken. Onder andere WLAN Mesh Steering, Auto Channel Selection en Cross Band Repeating moeten ervoor zorgen dat alle mobiele apparaten altijd verbonden zijn met het optimale WLAN-toegangspunt. Volgens AVM zijn de bijzonder korte reactie- en looptijden van de IP-pakketten een voordeel voor gamers.

De repeater heeft twaalf antennes en drie radiomodules – een voor de 2,4 GHz-band en twee andere voor de 5 GHz-band. Dank jeweils vier Streams könne AVM zufolge eine Datenrate von bis zu 6 GBit/s erreicht werden: bei 5 GHz je Funkmodul bis zu 2400 MBit/s und im 2,4-GHz-Band bis zu 1200 MBit/s. Das zusätzliche Modul für 5 GHz werde für die Kommunikation des Repeaters mit der Fritz!Box für eine optimale Einbindung aller Geräte ins WLAN Mesh genutzt. De andere twee banden zijn dus vrij voor communicatie met eindapparatuur. Über zwei LAN-Ports mit 2,5 GBit/s und 1 GBit/s lassen sich netzwerkfähige Geräte per Kabel einbinden. De snelle distributie van grote hoeveelheden gegevens, bv. van een NAS of naar een TV, is dus ook mogelijk over grotere afstanden in het thuisnetwerk.

De Fritz!Repeater 6000 kan met één druk op de knop worden geïnstalleerd, en alle instellingen van de Fritz!Box, bijv. WLAN-naam (SSID), wachtwoord, timer en gastnetwerk, worden automatisch overgenomen. LED’s geven de totstandkoming van een verbinding en de kwaliteit van de verbinding tussen de repeater en de Fritz!Box aan. Om de repeater te positioneren, kunnen gebruikers ook de Fritz!App WLAN gebruiken. Updates voor het Fritz!OS besturingssysteem zijn gratis.

De Fritz!Repeater 6000 zal vanaf mei verkrijgbaar zijn en kan dan ook gebruikt worden met routers van andere fabrikanten of providers.