Instellingen voor de Fritz!Box bij zakelijk gebruik

De Fritz!Box apparaten van AVM zijn veel meer dan eenvoudige DSL-routers voor thuisgebruikers. Kleine kantoren en bijkantoren kunnen de toestellen gebruiken als een volwaardig telefoonsysteem, maar ook als toegangspunt voor onderhoud op afstand, faxen en het bedienen van toestellen. We geven enkele tips voor een veilige en stabiele werking.

In het recente verleden zijn er herhaaldelijk beveiligingslekken geweest, ook met AVM Fritz! boxen. Gebruikers en beheerders moeten de apparaten daarom niet laten rondslingeren, maar actief controleren op updates en deze altijd installeren.

Fritz!Boxes zijn zeer eenvoudig up-to-date te houden. In de meeste gevallen geven de toestellen al beschikbare updates aan in de webinterface linksboven. Een controle kan online worden uitgevoerd via “SysteemupdateOp zoek naar nieuwe FRTZ!OS”. Als er updates beschikbaar zijn, moeten deze altijd worden geïnstalleerd.

Naast het up-to-date houden van het besturingssysteem van de router is er nog veel meer om rekening mee te houden om de Fritz!Box veilig te kunnen gebruiken. U vindt enkele belangrijke instellingen in de fotogalerij bij dit artikel.

.