Gratis virusbescherming van Kaspersky

De beveiligingsprovider Kaspersky Lab heeft nu een gratis versie van zijn virusbescherming voor Windows-pc’s in zijn portfolio. Volgens de fabrikant bevat Kaspersky Free dezelfde AV-engine als de andere producten van het bedrijf voor thuisgebruikers en is het, afgezien van zelfreclame, vrij van reclame.

Volgens de fabrikant houdt Kaspersky Free, in tegenstelling tot andere gratis beveiligingsaanbiedingen, geen gebruikersactiviteiten en andere inbreuken op de privacy bij voor commerciële doeleinden. Behalve zelfreclame voor het Kaspersky-portfolio, zou Kaspersky Free ook vrij zijn van reclame. Deelname aan het Kaspersky Security Network (KSN) is ook optioneel.

Kaspersky-klanten kunnen op vrijwillige basis deelnemen aan het cloudgebaseerde Kaspersky Security Network (KSN). Volgens het bedrijf worden de door Kaspersky verzamelde gegevens anoniem en vertrouwelijk behandeld, en worden er geen persoonlijke gegevens zoals wachtwoorden verzameld. De virusspecialist ontvangt via het KSN informatie over infectiepogingen en malware-aanvallen. De informatie die op deze manier wordt verkregen, helpt in de eerste plaats om de real-time bescherming voor Kaspersky-klanten te verbeteren. Gedetailleerde informatie over de KSN staat in een whitepaper (pdf).

“In 2017 kan Kaspersky Lab terugkijken op twintig uiterst succesvolle jaren in IT-beveiliging. Het is altijd ons doel geweest om zoveel mogelijk mensen betrouwbare bescherming tegen cybercriminaliteit te bieden,” aldus Andrei Mochola, hoofd Consumer Business bij Kaspersky. “We zijn verheugd dat we alle gebruikers wereldwijd een gratis beschermingsoplossing voor Windows kunnen bieden. Het is het kroonjuweel van ons vele aanbod van gratis en freemium oplossingen voor verschillende platformen. De motor van de software is identiek aan die van onze producten voor thuisgebruikers. Kaspersky Free biedt dus hoogwaardige basisbescherming tegen essentiële cyberdreigingen.”

Voor extra beveiliging en multi-device ondersteuning zijn Kaspersky’s Internet Security of Total Security oplossingen tegen betaling beschikbaar. Kaspersky’s Internet Security heeft ook cross-platform bescherming voor alle apparaten van de gebruiker, evenals extra functies voor privacybescherming, veilige betalingstransacties of diefstal en ouderlijk toezicht. Technische ondersteuning is ook beschikbaar. Kaspersky Total Security bevat andere functies zoals Safe Kids, een wachtwoordmanager of back-upopties.