Hoe WhatsApp status zien zonder gezien te worden

Hoe WhatsApp status zien zonder gezien te worden? Hier is hoe je door je statussen kan snuffelen zonder in te breken en betrapt te worden. Leer de stappen voor iPhone en Android

Sinds 2017 kun je tijdelijke content plaatsen op WhatsApp. Net als Instagram en Facebook Stories is de WhatsApp Status maar 24 uur bruikbaar, daarna verdwijnt hij. Een ander gemeenschappelijk element met Instagram is dat een gebruiker in de berichten-app ook alle contacten kan zien die hun status hebben bekeken.

En hier is de kicker: de persoon in wie je geïnteresseerd bent, post veel tijdelijke content en je wilt het allemaal bekijken zonder betrapt te worden? Neemt je aartsvijand een loopje met je via statussen en wil je niet dat ze je vinden tussen de contacten die ze hebben bekeken? De berichten-app heeft aan jou gedacht en aan iedereen die een WhatsApp-status wil zien zonder zelf gezien te worden. Onopgemerkt blijven is heel eenvoudig en kan zowel op iPhone als Android smartphones. Je hebt maar een paar tikken nodig om naar WhatsApp-statussen te gluren zonder gezien te worden.

Zie WhatsApp-status zonder gezien te worden op Android

Heb je een Android-smartphone en wil je WhatsApp-statussen zien zonder in te loggen? Log dan in op de app, ga naar Instellingen, dan Account en dan Privacy. Schakel hier de leesbevestiging uit door het betreffende vakje aan te vinken. Zo kun je alle WhatsApp-staten bekijken zonder gezien te worden. U zult echter niet langer een lijst hebben van mensen die de uwe bekijken. Tegelijkertijd voorkomt deze optie dat mensen in je adresboek de blauwe vinkjes zien wanneer je hun berichten leest, en andersom.

Hoe WhatsApp-statussen te zien zonder gezien te worden op iPhone en iOS

Net als op Android kun je WhatsApp-statussen op je Apple-apparaat zien zonder in te loggen en gezien te worden. Net als op Android, is de verandering onmiddellijk op iOS. Om de onzichtbare modus in te schakelen, meld je je aan bij WhatsApp en tik je op de knop Instellingen in de rechterbenedenhoek van het app-scherm. Ga vervolgens naar Accounts en dan naar Privacy. Hier schakelt u de leesbevestiging uit en u bent klaar.

Als u de status hebt gezien waarin u geïnteresseerd bent, kunt u de leesbevestiging natuurlijk onmiddellijk weer inschakelen, zodat u de blauwe vinkjes en de lijst met mensen die uw status hebben bekeken, weer kunt zien. Trouwens, wil je eens kijken naar de lijst van mensen die je laatste update gezien hebben? Dat is heel eenvoudig: klik op de inhoud en vervolgens op het oogsymbool onderaan. Daar vind je alle mensen die je WhatsApp-status hebben gezien. Misschien is zelfs de persoon waar je om geeft of je aartsvijand er.