Dazn schrijft aan abonnees: hier is wie recht heeft op compensatie

Het platform heeft zijn excuses aangeboden aan klanten en €20 vouchers ingesteld die kunnen worden gebruikt op derde aanbieders zoals Google, Apple en Amazon om een deel van de verstoringen van vorige week goed te maken.

In een e-mail aan zijn abonnees verontschuldigde Dazn zich voor de onderbreking tijdens het kijken naar Sampdoria-Napoli en Torino-Lazio vorige week en beloofde een voucher van € 20 voor gebruikers “bruikbaar in de Digital Store van uw derde partij betalingsdienstaanbieder onder hun voorwaarden”. De problemen tijdens de wedstrijden hadden ongeveer 35 minuten geduurd. De voucher moet alleen worden aangevraagd door gebruikers die betalingen verrichten via derde aanbieders (zoals Apple, Google en Amazon).

Dazn’s e-mail aan gebruikers

“We begrijpen dat u op donderdag 23 september tussen 18.30 en 19.00 uur problemen ondervond bij het openen van onze App. Wij verontschuldigen ons voor wat er is gebeurd – zo luidt de mededeling van de videostreamingdienst – en hebben, zoals donderdagmiddag laat aangekondigd, niet alleen snel gehandeld om het probleem op te lossen, maar hebben ook besloten alle klanten die last hebben gehad van de storing te compenseren. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om een gratis voucher ter waarde van € 20 aan te vragen die u kunt gebruiken in de Digital Store van uw externe betalingsprovider onder de voorwaarden die door die provider worden toegepast. Om uw voucher aan te vragen klik hieronder en ga ermee akkoord de voucher op de speciale webpagina te ontvangen voor 01/11/2021”.

Wie heeft recht op compensatie

De voucher is alleen beschikbaar voor gebruikers die betalingen verrichten via derde aanbieders, terwijl anderen het terugbetalingsproces niet hoeven te activeren. De laatsten hebben al een extra maand gratis abonnement gekregen. In de e-mail over de terugbetaling staat een link om compensatie aan te vragen, zodra je op de knop klikt opent zich een scherm waarin Dazn bevestigt dat “je binnen 7 dagen een e-mail zult ontvangen met de voucher en instructies over hoe deze te gebruiken. Als u de e-mail niet ontvangt – zo staat er – of als u technische problemen ondervindt, kunt u contact opnemen met de klantenservice”. Velen lijken echter inefficiënties te hebben geconstateerd bij de activering van de voucher. Dazn heeft uitgelegd dat de verkeerspiek na ontvangst van de terugbetalingsmail, waarbij veel gebruikers tegelijkertijd de procedure activeerden, een systeemblokkade kan hebben veroorzaakt die in een paar uur kon worden opgelost. Abonnees die er niet in slaagden een voucher aan te vragen, werd aangeraden enkele uren te wachten en het proces opnieuw te proberen. Ongeveer twee en een half uur na ontvangst van de kennisgeving zou alles weer in orde zijn.

.