RingCentral heeft zich hier gevestigd

De communicatiespecialist RingCentral heeft zich hier gevestigd. In de afgelopen maanden zijn diverse samenwerkingen op verschillende niveaus ondertekend en biedt het partnerprogramma granulaire mogelijkheden voor waardecreatie.

Het is nog maar een zomer geleden dat RingCentral in Duitsland van start ging. Er is veel gebeurd sinds juli 2020. Het bedrijf heeft nu 50 werknemers in dit land, en er zijn strategische partnerschappen gesmeed met fabrikanten Atos, Avaya en Alcatel-Lucent, alsmede netwerkexploitanten Deutsche Telekom, Vodafone en Ecotel. In de zeldzaamste gevallen wordt een communicatieoplossing “op het groene veld” gebouwd. De “cloudcommunicatie- en contactcenteroplossingen” van het bedrijf, die gebaseerd zijn op software, om precies te zijn op een videotelefoonplatform voor berichten, draaien ook op bestaande hardware met de apps van RingCentral.

Video-oplossing en chatbot

Naast de communicatieoplossing verkoopt het bedrijf ook “RingCentral Video”, een video-oplossing met team messaging voor kleine en grote teams. Het biedt ook oplossingen voor contactcentra, waaronder een AI-chatoplossing.

“Cloudcommunicatie- en contactcenteroplossing”

Dit platform heet “RingCentral MVP” en omvat team messaging-, video- en telefoonfuncties.

Als klanten dat willen, kan de benodigde hardware inclusief de voorconfiguratie van het systeem ook worden verkregen via het partnernetwerk of RingCentral. In dit geval worden voornamelijk desktop-, conferentie- en draadloze telefoons van Cisco, Poly en Yealink verkocht aan de hardwarezijde.

Partnerships en samenwerkingen

Michaela Mars-Matzke, Regional Vice President Channels Central Europe at RingCentral

Michaela Mars-Matzke, Regional Vice President Channels Central Europe at RingCentral

Samenwerkingen met grote systeemhuizen als Bechtle of Dekom zijn ook al in kannen en kruiken. Last but not least was de opening van een eigen datacenter in Frankfurt am Main in september 2020 een belangrijke mijlpaal. Het datacentrum garandeert de veiligheid van de gegevens en helpt te voldoen aan de Europese richtlijnen en wetten door klanten lokale opslag van gegevens in Duitsland aan te bieden. “Via ons datacenter in Frankfurt voldoen we ook aan de C5-catalogus van de Europese Unie met criteria voor veilige cloudcomputing”, legt Michaela Mars-Matzke, Regional Vice President Channels Central Europe bij RingCentral, uit.

Samenwerking met het kanaal

Het partnerprogramma vormt een organisatorische steun voor verschillende partnertypes, namelijk agent, ISV, serviceprovider, kanaal-, alliantie- of technologiepartners. “Onze partners kunnen ook altijd kiezen of ze slechts één lead willen doorgeven, het hele verkoopproces willen afhandelen of ergens daartussenin betrokken willen zijn,” aldus Mars-Matzke. De twee partnerprogramma’s “Channel Harmony” en “Ignite” bieden hiervoor de nodige speelruimte, aldus de manager.

Support, marketing en training

Het commissiemodel gaat gepaard met doorlopende speciale promoties en bonussen. Ondersteuning bij het verkoopproces wordt op verzoek eveneens verleend. “Daarnaast ondersteunen we onze partners bij hun marketingactiviteiten, organiseren we gezamenlijke evenementen en webinars en geven we hen toegang tot alle middelen van ons partnerportaal. Dit omvat ook mogelijkheden voor training, opleiding en certificering,” aldus Mars-Matzke.