Lenovo roept batterijen van Sanyo Thinkpad terug

Voor de tweede keer in enkele maanden tijd heeft Lenovo een terugroepactie voor notebookbatterijen moeten uitvaardigen. Deze keer zijn de batterijen gemaakt door Sanyo.

Volgens het bedrijf kunnen de batterijen oververhit raken en brand veroorzaken. Er bestaat explosiegevaar als de notebook valt. Naar verluidt zijn ongeveer 205.000 computers door de verwisseling getroffen, waaronder 100.000 in de VS en 105.000 wereldwijd verkochte Thinkpads die tussen november 2005 en februari 2007 werden verscheept. De batterijen in kwestie werden speciaal voor Lenovo gemaakt door ’s werelds grootste fabrikant, Sanyo. Aangezien zij uitsluitend in Lenovo-computers werden geïnstalleerd, bestaat er volgens Sanyo geen gevaar voor computers van andere fabrikanten. Tot nu toe is er een probleem geweest met de kosten voor de terugroeping. Hoewel Lenovo financiële steun eist van Sanyo, is de batterijfabrikant van mening dat de fout bij Lenovo ligt, dat de batterijen verkeerd heeft verwerkt en tot nu toe heeft geweigerd een betaling te doen.

De terugroepactie geldt tot nu toe voor de Lenovo modelseries R60, R60e, T60, T60p, Z60m, Z61e, Z61m, Z61p, het productnummer dat op de batterij staat vermeld is FRU P/N 92P1131. Voor meer informatie kunt u terecht op de onderstaande ondersteuningspagina van Lenovo.