Lenovo lanceert Thinkstation D10 en S10

Met de modellen D10 en S10 van de Thinkstation-serie vult Lenovo zijn productportfolio aan het begin van 2008 aan. De fabrikant maakt gebruik van Core 2 Extreme en Xeon-processoren in combinatie met de nieuwste Nvidia grafische kaarten.

Lenovo brengt twee nieuwe “Thinkstations” op de markt die gericht zijn op professionele gebruikers. De apparaten met de benamingen D10 en S10 moeten vooral geschikt zijn voor ontwerpers en ontwikkelaars die bijzonder hoge eisen stellen aan hun PC.

Vanaf januari 2008 zullen de S10 met single-core processor en de D10 met multi-core CPU’s – respectievelijk Quad Core en Xeon – proberen te overtuigen. De voedingseenheid is onderscheiden met het Energy Star 4.0-certificaat en heeft een energie-efficiëntie van 80 procent. Meer dan de helft van de gebruikte plastic onderdelen is gemaakt van gerecycleerd materiaal.

Beide modellen zijn voorzien van diverse PCI Express-sleuven, extra schijfsleuven en talrijke USB-poorten en hebben een dubbele Ethernet-aansluiting. De nieuwe “familieleden” zijn reeds gecertificeerd voor verschillende toepassingen, zoals Catia of Autodesk Maya. De D10 en S10 Thinkstation-computers zullen naar verwachting vanaf januari 2008 verkrijgbaar zijn, hoewel de exacte prijzen nog niet bekend zijn.