Hitachi VSP All-Flash doorstaat SPC-1 benchmark

Hitachi Data Systems (HDS) heeft met het Hitachi Virtual Storage Platform in de All-Flash configuratie het best gemeten resultaat tot nu toe voor enterprise opslagsystemen behaald in de Storage Performance Council Benchmark (SPC-1).

Hitachi Data Systems heeft een topscore behaald in de SPC-1 benchmark met 602.019,47 SPC input-output operaties met het Hitachi Virtual Storage Platform (VSP) opslagsysteem dat is ontworpen voor grote ondernemingen. Tegelijkertijd zijn volgens HDS de kosten per SPC-1 IOPS met 65 procent gedaald ten opzichte van de test met conventionele montage van harde schijven. Deze is gebaseerd op de flash controller die door het moederbedrijf van Hitachi is ontwikkeld en die ook wordt gebruikt in het onlangs geïntroduceerde Hitachi Unified Storage VM All-Flash systeem.

Vergelijking met systemen van concurrenten

Vergeleken met systemen van concurrenten, zegt HDS dat Hitachi VSP volgens de SPC-meetcriteria in staat is om 33 procent meer te schalen dan het DS8870-systeem van IBM. Tegelijkertijd biedt de Hitachi oplossing drie keer zoveel prestaties per Amerikaanse dollar. Onder variërende workloads, voegde HDS toe, waren de responstijden een factor zeven tot 18 lager dan het HP-3PAR storeserv systeem.

“De SPC-1 benchmark resultaten voor de VSP zijn een demonstratie van de prestaties van onze flash controller. Tegelijkertijd tonen zij de superioriteit aan van onze enterprise storage-architectuur en onze technische expertise in flashoptimalisatie. Dit stelt bedrijven in staat hun rendement op investeringen te versnellen en het maximale uit hun IT te halen,” vat Dr. Georgios Rimikis, Senior Manager Solutions Strategy bij Hitachi Data Systems GmbH in Duitsland, samen. “Bedrijven vragen steeds vaker om applicatie- en servervirtualisatie met minder downtime en minder risico. Met VSP kunnen we hiervoor zorgen, voor alle enterprise use cases tot en met unified managed private clouds. Want vandaag de dag groeit de vraag naar prestaties in de onderneming veel sneller dan de vraag naar capaciteit.”

Voordelen voor ondernemingen

De toename van de prestaties levert de ondernemingen dus tal van voordelen op: Volgens HDS is het aantal transacties met een all-flash configuratie tot 223 procent hoger dan wanneer deze is uitgerust met conventionele SAS 15.000 rpm harde schijven met hoge prestaties, en is de responstijd van toepassingen tot 88 procent lager, zodat meer toepassingen betrouwbaar draaien voor meer gebruikers – met navenante voordelen voor de IT-efficiëntie van bedrijven. Bovendien hebben de flash-systemen ook de milieu-impact verminderd door een 98 procent lagere “hard drive footprint”.

.