Siewert & Kau distribueert flash-geheugen van Biwin

De fabrikant Biwin heeft Siewert und Kau gekozen als zijn master-distributeur in dit land. Hiermee wordt het portfolio van het in Bergheim gevestigde bedrijf uitgebreid met Predator-opslagproducten en SSD-oplossingen van Acer, die beide door BIWIN onder licentie van Acer worden geproduceerd.

Data is een waardevolle grondstof in het digitale tijdperk. Daarom wijst de groeicurve op de opslagmarkt al jaren onafgebroken in opwaartse richting. Dit geldt zowel voor de particuliere omgeving als voor opslagunits die expliciet op de zakelijke omgeving zijn gericht. “De productlijnen die wij onze klanten nu kunnen aanbieden als gevolg van ons partnerschap met Biwin ronden ons assortiment verder af met oplossingen die gebaseerd zijn op moderne technologieën,” zegt Achim Reichstein, Hoofd Inkoop bij Siewert & Kau, in een toelichting op de samenwerkingsovereenkomst met de Chinese fabrikant. Biwin produceert Predator-opslagproducten en SSD-oplossingen van Acer, beide onder licentie van de Taiwanese leverancier.

Het nieuwe SSD-portfolio van de distributeur uit Bergheim omvat een reeks 2,5-inch SATA-, M.2 SATA- en M.2 PCIe NVMe-schijven voor professionele en thuisgebruikers. Alle producten zijn verkrijgbaar in verschillende versies en bestrijken derhalve een groot aantal toepassingsgebieden. De productfamilie omvat het 2,5-inch instapmodel SA100. Hij biedt capaciteiten van 120 GB tot 1,92 TB en wordt gekenmerkt door hoge prestaties en betrouwbaarheid. Liefhebbers van high-performance computing zullen worden aangetrokken door een HT100-module met heatspreader. Hij biedt capaciteiten van 8 GB tot 32 GB en snelheden tot 3600 MHz.

Geschikt voor gamers

De Predator Apollo-geheugenmoduleserie doet het hart van gamers sneller kloppen.

De Predator Apollo-geheugenmoduleserie richt zich primair op de snelgroeiende markt voor high-end gamingoplossingen. Met snelheden tot 5000 MHz en modulegroottes tot 32 GB vormen de Predator Apollo-modules het speerpunt in de huidige geheugenportfolio. In deze omgeving scoort het high-performance GM3500-model ook met 3400/3000 MB/s lees- en schrijfsnelheden. De geïntegreerde Advanced LDPC (Low Density Parity Check) verbetert bovendien de prestaties door middel van foutcorrectiecodealgoritmen.