Wat is Enterprise Storage Management (ESM)?

ESM is een afkorting van eonderneming storage management.

Enterprise storage management, of kortweg ESM, is de term die wordt gebruikt om de tools, processen en beleidsregels te beschrijven die worden gebruikt om enterprise storage-netwerken te beheren.

Voordelen van Enterprise Storage Management

ESM wordt gebruikt om organisaties te helpen voldoen aan regelgeving met betrekking tot dataretentie, privacy en archivering en helpt bij het beheer van opslagnetwerken en opslagdiensten, zoals virtualisatie, replicatie, mirroring, beveiliging, compressie, verkeersanalyse, procesautomatisering, opslagvoorziening en gerelateerde technieken.

De term omvat ook andere opslagtechnologieën, zoals procesautomatisering, opslagbeheer en realtime infrastructuurproducten, en opslagvoorziening. Nu de hoeveelheid gegevens die binnen organisaties wordt geproduceerd en opgeslagen snel groeit, kan het beheer van die gegevens en de hardware waarin ze worden opgeslagen een grote kopzorg zijn.

Opslagbeheerbronnen van Kompoos

Kompoos’s Storage Management-definitie
Inzicht in Enterprise Storage Management-technologieën en problemen
Wat is Storage Resource Management?
Hierarchical Storage Management (HSM) uitgelegd
Kompoos’s Storage Networking-definitie
Wat is gelaagde opslag?

Enterprise Storage Management-technologieën kiezen

Bedrijven moeten technologieën voor opslagbeheer kiezen die specifiek zijn ontworpen voor nutsvoorzieningen. Dit betekent dat de beschikbare oplossingen zorgvuldig moeten worden overwogen en degene moet worden gekozen die hen helpt een uitstekende respons op service te leveren, terwijl ze tegelijkertijd de TCO verlagen of meer bereiken met minder. De opslagoplossing moet eenvoudig te beheren zijn, moet de benutting van de opslagcapaciteit verbeteren en moet eenvoudig schaalbaar zijn. Fouten die veel organisaties maken, is dat ze proberen traditionele of verouderde opslagproducten te gebruiken als basis voor een nieuwe opslagomgeving voor nutsvoorzieningen, wat tot grote problemen kan leiden.