Piggyback naar kanaalklanten

Scality is een van de opkomende aanbieders van Distributed File & Object Storage. Het bedrijf richt zich op pure softwareoplossingen en werkt samen met strategische partners als HPE of Cisco. Daarmee wil Scality steeds meer klanten uit het midden- en kleinbedrijf bereiken.

De opslagleverancier Scality heeft sinds de oprichting van het bedrijf in 2011 een glansrijke start gemaakt. In tegenstelling tot de meeste andere opslagbedrijven is het Californische bedrijf altijd een software-only bedrijf geweest dat partnerschappen is aangegaan met hardwarefabrikanten als HPE, Cisco, Lenovo, Supermicro en Western Digital. Het centrale product is de scale-out storage software Ring, waarmee het bedrijf aanvankelijk vooral ISP’s bediende, maar later ook enterprise-klanten, grote overheidsinstanties en onderzoeksinstellingen die te maken hebben met zeer grote datavolumes tot honderden petabytes. Ring is begonnen als een pure object storage-oplossing, maar biedt nu ook SMB- en NFS-bestandsopslag met het SOFS virtuele bestandssysteem, direct geïntegreerd in de S3 object storage.

Multi Cloud en NAS Archiver

Met Zenko, een multi-cloud data controller ontwikkeld als open source, volgde in 2018 een grote stap in de hybride cloud. Scality ziet publieke cloud-diensten hier vooral als een plek voor back-up, archivering en off-site compliance. Volgens Frank Rösner, Brand Czar bij Scality, kan het bedrijf met zo’n 80 applicatiepartnerschappen een breed toepassingsgebied bestrijken.

In de huidige versie 8-ring heeft de fabrikant de SDS-oplossing voorzien van uitgebreide hybride cloudbeheerfuncties op basis van Zenko. Het instrument, dat “eXtended Data Management” (XDM) is gedoopt, ontkoppelt payload en metadata. Dit maakt een metadata-namespace over een volledige hybride multicloud mogelijk. Bovendien heeft Scality de nieuwe Ring-versie meer ontworpen voor gebruik met flash-opslag en op randlocaties.

Scality’s nieuwste product is de NAS Archiver, die inactieve data automatisch verplaatst van kostbare Tier 1 NAS-opslag naar de goedkopere Ring object storage, maar de data hier online en nog steeds snel toegankelijk houdt. In het algemeen belooft Scality aanzienlijke kostenbesparingen voor Ring door standaard x86-servers te gebruiken in vergelijking met dedicated storage-oplossingen, zonder afbreuk te doen aan de betrouwbaarheid. Tegelijkertijd breidt de fabrikant zijn samenwerking met public cloud providers uit. De belangrijkste partners hier zijn AWS, Microsoft Azure en Google met het Cloud Platform, evenals Wasabi. Rösner benadrukt echter dat Ring kan samenwerken met alle cloud-platforms die S3 ondersteunen.

Met nieuwe partners naar klanten in het mkb

Het verkoopkanaal is momenteel voor ongeveer 90 procent indirect. In de toekomst wil de fabrikant zijn hele bedrijf echter afhandelen via systeemhuizen en systeemintegratoren met de juiste expertise, aldus Rösner. De klanten die momenteel nog rechtstreeks worden bediend, dateren uit de begindagen van Scality.

In principe draait Ring op alle x86-serversystemen met de juiste afmetingen en met Linux als besturingssysteem. In de praktijk is HPE veruit de belangrijkste hardwarepartner voor Scality in Duitsland. De verschillende softwarelicenties kunnen direct worden geselecteerd bij het configureren van de betreffende HPE Apollo systemen. Scality meldt momenteel een sterke groei op dit gebied.

Omdat veel kleine en middelgrote ondernemingen nu ook te maken krijgen met steeds grotere hoeveelheden gegevens in het kader van de voortschrijdende digitalisering van bedrijfsprocessen – Rösner noemt hier specifiek de “verborgen kampioenen” – is Scality geïnteresseerd in een uitbreiding van haar partnerlandschap. De nadruk ligt in de eerste plaats op partners van hardwarefabrikanten.