Navigon wordt Garmin Würzburg

Garmin wil in Europa aanvallen. Daartoe heeft de Amerikaanse fabrikant vorig jaar Navigon gekocht. Nu wordt de naam veranderd, worden nieuwe plannen gemaakt en wordt een nieuwe directeur aangesteld.

Na de overname van Navigon door Garmin vorig jaar is er nu een naamswijziging. Navigon zal in de toekomst onder de naam Garmin Würzburg opereren. Op de voormalige Navigon-locatie in Würzburg zal een technologie- en productmanagementcentrum voor Europa worden gevestigd. Hier moeten producten worden ontwikkeld die beter zijn toegesneden op de behoeften van de Europese klanten. Een belangrijke stap voor het Amerikaanse bedrijf Garmin om meer voet aan de grond te krijgen in de EMEA-regio.

Managing director vervangen

De naamswijziging gaat ook gepaard met een wijziging in het management. Egon Minar, de vorige managing director van Navigon, draagt zijn verantwoordelijkheden over aan Johannes Angenvoort, tot voor kort executive vice president R&D bij Navigon. Angenvoort is al 14 jaar verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van nieuwe navigatiefuncties en oplossingen bij Navigon.

“Johannes Angenvoort is een bewezen specialist op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Ik ben ervan overtuigd dat de heer Angenvoort, samen met zijn team, nieuwe impulsen zal geven aan de navigatiemarkt in zijn nieuwe functie als Managing Director van de ontwikkelingslocatie in Würzburg,” aldus Cliff Pemble, President en COO van Garmin.

Susanne Crefeld, het lang zittende hoofd van Garmin, had het bedrijf al in november verlaten. Haar opvolger is Stefan Bernard. |sl