Cohesity’s cloud backup service komt naar Europa

Cohesity voegt nu een cloud component toe aan zijn backup aanbod voor Europese klanten en partners. Het BaaS-aanbod DataProtect delivered as a Service beveiligt workloads in de cloud en gegevensbronnen in het lokale datacenter.

Tot nu toe kon DataProtect van Cohesity in Europa alleen worden gebruikt in het eigen datacenter of in zelfbeheerde cloudomgevingen. Nu komt de DataProtect delivered as a service back-updienst ook naar Europa. Hier neemt Cohesity het beheer van de onderliggende infrastructuur over. De dienst wordt gehost door AWS in zijn Europese regio’s Frankfurt en Londen. De back-updienst maakt back-ups van een hele reeks cloud-native of SaaS-applicaties en ook van gegevensbronnen in de datacenters van klanten. Ondersteunde cloud workloads zijn onder meer Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) en AWS Relational Database Service (RDS), evenals SaaS-applicaties van Microsoft 365, zoals Exchange Online, OneDrive, SharePoint Online en Teams. Als voorbeelden van on-premise gegevensbronnen noemt Cohesity VMware-omgevingen, SQL-servers of NAS-systemen.

Richard Gadd leidt EMEA-bedrijf bij Cohesity.

Richard Gadd leidt EMEA-bedrijf bij Cohesity.

“We zijn enthousiast over dit nieuwe aanbod omdat het Europese klanten de mogelijkheid biedt om hun gegevens te beheren zoals zij dat willen – met alle functies van Cohesity’s toonaangevende oplossing voor multicloud-gegevensbeheer die zij al kennen en vertrouwen,” aldus Richard Gadd, vice president EMEA sales bij Cohesity, over de Europese lancering van het as-a-service aanbod. “De uitbreiding van ons SaaS-aanbod helpt niet alleen klanten, maar ook onze partners in Europa. Dit omdat zij hun unieke waardepropositie kunnen toevoegen en de oplossing kunnen doorverkopen via onze verkoopkanalen of de AWS Marketplace.”

Tot de voordelen van het aanbod rekent Cohesity een verbeterde databeveiliging door Air Gap Backup met ondersteuning voor Object Lock en Object Versioning, en een snelle back-up setup door auto-discovery van workloads zodra een beveiligde verbinding tot stand is gebracht. Voor back-up worden vooraf ingestelde of aangepaste beleidslijnen gebruikt. Bovendien wordt de complexiteit verminderd omdat de back-updienst is ontworpen voor de hybride cloud, waarbij gegevens uit meerdere bronnen in een geconsolideerde weergave worden gepresenteerd. Bovendien wordt de beschikbare bandbreedte effici├źnt gebruikt, omdat tijdens de back-up en het herstel alleen gewijzigde gegevensblokken worden overgedragen.

Het beheer wordt uitgevoerd in een uniforme gebruikersinterface samen met andere DataProtect-varianten via het multicloudplatform Cohesity Helios.

DataProtect delivered as a service wordt beheerd via het Cohesity Helios multicloud-platform.

Een andere dienst die binnenkort wordt gelanceerd

DataProtect delivered as a service is slechts het eerste aanbod uit een breed portfolio van gegevensbeheerdiensten (DMaaS) die het bedrijf stapsgewijs op de markt wil brengen. Binnenkort komt er Disaster Recovery as a Service (DRaaS) voor geautomatiseerde failover van bedrijfskritische applicaties en gegevens in de cloud. Het zal ook worden gehost op AWS, de voorkeurscloudprovider voor Cohesity’s complete DMaaS-portfolio. Met de dienst voor noodherstel zouden bedrijven hun infrastructuurkosten aanzienlijk moeten kunnen verlagen. In plaats van een eigen secundair datacenter maken ze namelijk flexibel gebruik van de cloudresources van AWS.

Voor partners ziet Cohesity als voordeel dat ze hun klanten met DMaaS een hybride oplossing voor gegevensbeheer kunnen bieden, die in het verlengde ligt van de eerdere on-premises oplossingen. Zo kunnen partners hun eigen managed service-aanbod uitbreiden zonder zelf cloud-resources te hoeven bouwen. Of ze kunnen Cohesity’s groeiende DMaaS-portfolio gebruiken als een ingang voor hun eigen managed services aanbod.