Christian Böing verlaat Ionos en Strato

De hostingprofessional Christian Böing, op C-niveau verantwoordelijk voor de twee United Internet-merken Ionos Cloud en Strato, heeft de groep verlaten. Zijn taken zullen worden overgenomen door Ionos-bestuurslid Martin Endreß en Claudia Frese, voorheen CEO bij MyHammer.

Nog maar een paar maanden geleden nam Christian Böing als Chief Sales Marketing Officer de verantwoordelijkheid over Ionos Cloud over. De hostinggigant Ionos bundelt zijn professionele IaaS-activiteiten sinds mei dit jaar onder dit merk. Nu heeft de manager, die ook CEO van Strato was, de groep verlaten. Beide providers behoren tot de United Internet Group met hoofdkantoor in Montabaur.

De opvolging is reeds geregeld. De verantwoordelijkheid voor Ionos Cloud ligt nu bij Martin Endreß, die in oktober 2019 bij Ionos in dienst trad als Chief Customer Officer (CCO). Daarvoor werkte hij meer dan vijf jaar bij energiegigant Eon, meest recentelijk als Senior Vice President Digital & Data. Zijn andere functies zijn onder meer Boston Consulting en Microsoft. De CEO van Strato is nu Claudia Frese, die afkomstig is van het ambachtsportaal MyHammer, waar zij ook zes en een half jaar CEO is geweest. In haar loopbaan werkte de manager onder meer bij Ebay en bij de hoster Mediaways (tegenwoordig PlusServer).

Acht jaar als CEO van Strato

Böing was acht jaar lang als CEO verantwoordelijk voor Strato. Nadat de Berlijnse hostingprovider in het voorjaar van 2017 werd overgenomen door United Internet, nam de manager begin 2018 ook de verantwoordelijkheid over bij zusterbedrijf Ionos, toen nog 1&1 Internet. Aanvankelijk Chief Venture Officer, schoof hij door naar de top van het bedrijf als Chief Revenue Officer en Deputy CEO naast CEO Achim Weiß toen het in oktober 2018 werd omgedoopt tot 1&1 Ionos.

Voordat Böing in 2012 naar de toenmalige Telekom-dochter Strato ging, werkte hij als General Manager Media Sales bij Telegate (nu 11880 Internet Services). Daarvoor had hij al bij 1&1 Internet gewerkt, waar hij verantwoordelijk was voor het internationale productbeheer. Bij Vodafone was hij tussen 2004 en 2008 verantwoordelijk voor de marketing van zakelijke klanten en later voor de verkoop aan het MKB in Duitsland. De afgestudeerde bedrijfskundige en marketingdeskundige begon zijn carrière in het bedrijfsleven bij het bureau BBDO.