Ralf Klenk verlaat Bechtle

Bechtle oprichter en CEO Ralf Klenk verlaat het bedrijf na 25 jaar. Tegelijkertijd heeft de holding het operationele en strategische niveau van het concern gescheiden en aparte directies voor het IT-systeemhuis en de eCommerce-activiteiten aangesteld.

Ralf Klenk zal vanaf 2009 niet langer aan het hoofd van Bechtle staan. De oprichter van het in Neckarsulm gevestigde systeemhuis zal zijn huidige contract niet verlengen en aan het eind van het jaar uit de raad van bestuur treden. “Wij betreuren het besluit van de heer Klenk om zijn contract niet te verlengen ten zeerste, hoewel deze mogelijkheid reeds aan het eind van 2004 was besproken,” aldus Gerhard Schick, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

“Het opbouwen van een bedrijf op de schaal van de huidige Bechtle Groep vanuit het niets vergde voortdurend volledige inzet en concentratie, zelfs van een enthousiaste marathonloper als ik,” legt Klenk uit. “Trouwens, met de eisen die ik persoonlijk aan mezelf stel, zou er geen ruimte meer zijn voor verdere plannen in het leven. Maar als privé-persoon zou ik deze in de komende jaren willen aanpakken”, verklaart de bestuursvoorzitter zijn besluit. Klenk is voornemens de nieuwe Raad van Bestuur tijdens de overgang met raadgevende stem bij te staan.

Klenks opvolger als woordvoerder van de Raad van Bestuur wordt Chief Financial Officer Dr. Thomas Olemotz. Het contract van de 46-jarige, die al twee jaar in functie is, werd door de raad van commissarissen vervroegd met vijf jaar verlengd. Vanaf 2009 zal Olemotz aan het hoofd staan van een uitgebreide holdingdirectie.

Om het operationele en het strategische niveau van het concern te scheiden, heeft het nu zijn eigen bestuursleden voor het systeemhuis en de eCommerce-activiteiten. Michael Guschlbauer neemt de leiding over van het segment “IT System House & Managed Services”. De voormalige T-Systems-man heeft in zijn eerste jaar bij Bechtle de managed service-activiteiten opgebouwd.

De divisie “IT eCommerce” zal vanaf 1 januari worden geleid door Jürgen Schäfer. De 50-jarige werkt al 20 jaar voor het in Neckarsulm gevestigde bedrijf en in die tijd heeft hij de onlineshop opgericht en verder ontwikkeld.