Kagermann blijft tot 2009

Henning Kagermann trotseert geruchten uit de branche over een mogelijke opvolger. De 59-jarige blijft tot medio 2009 voorzitter van SAP’s raad van bestuur.

Henning Kagermann blijft nog zeker twee jaar de scepter zwaaien bij SAP. De raad van commissarissen van het softwarebedrijf heeft zijn contract, dat aan het eind van het jaar afloopt, verlengd tot en met 31 mei 2009. Volgens SAP-oprichter en voorzitter van de raad van commissarissen Hasso Plattner was dit een erkenning van “zijn buitengewone prestaties voor SAP’s succesvolle, organische groeikoers in de afgelopen jaren”.

Vroeger had Plattner al aangegeven dat hij voorstander was van een verlenging van zijn contract. Niettemin waren de geruchten over mogelijke opvolgers van Kagermann niet gestild. Het in Walldorf gevestigde bedrijf had immers onlangs veel vertrouwen en koers op de beurs verloren wegens het niet halen van groeidoelstellingen.

Kagermann is sinds 1991 lid van de raad van bestuur van SAP. Na vijf jaar samen met Hasso Plattner aan het roer van de onderneming te hebben gestaan, is de wis- en natuurkundige, die een postdoctorale graad in de natuurkunde heeft behaald, de afgelopen vier jaar alleen verantwoordelijk geweest als CEO.