NCR heeft nieuwe baas

Na het pensioen van NCR-baas Bill Nuti heeft de kassaspecialist, die zich de laatste tijd vooral op het kanaal heeft gericht, zijn managementteam herschikt en twee nieuwe managers aan boord gehaald, Michael Hayford en Frank Martire.

Michael Hayford wordt de nieuwe CEO bij NCR. Het Amerikaanse bedrijf was op zoek naar een opvolger voor Bill Nuti, die zijn actieve loopbaan beëindigt. Tegelijkertijd treedt ook Frank Martire toe tot de kassaspecialist en neemt hij de rol van voorzitter van de raad van bestuur op zich.

Hayford heeft veel expertise opgedaan, zei hij, als leidinggevende bij bedrijven die zich bezighouden met transactiesoftware en technische oplossingen. Hij was medeoprichter van Motive Partners, een investeringsmaatschappij die gespecialiseerd is in technologiebedrijven in de financiële-dienstensector. Daarvoor was hij Executive Vice President en Chief Financial Officer van Fidelity National Information Systems (FIS), een bedrijf dat zich richt op financiële diensten en betalingssystemen. De nieuwe CEO, Frank Martire, komt ook van FIS. Hij heeft daar negen jaar lang verschillende managementfuncties bekleed.

De verandering in het leiderschap komt op een moment dat NCR een fundamentele transformatie ondergaat. Nadat het traditionele bedrijf lange tijd uitsluitend op directe verkoop had vertrouwd, werd vorig jaar een gespecialiseerd handelsprogramma opgezet, werden talrijke channel managers in dienst genomen en werd de indirecte verkoop massaal versterkt.