Na uitspraak BGH: Soquero vermindert risico op waarschuwingsbrieven voor online-wederverkopers

De aanbieder van online-marketingdiensten en software Soquero heeft aan zijn software een price-watch-functie toegevoegd, waarmee online-winkeliers hun producten in prijszoekmachines kunnen adverteren. Dit moet winkeliers een betere bescherming bieden tegen waarschuwingen, die dreigen als gevolg van een recente uitspraak van het BGH in het geval van het niet actueel houden van prijzen.

Soquero heeft zijn feed-technologie uitgebreid met een functie die helpt de actualiteit van prijzen in zoekmachines te waarborgen en te controleren. Dankzij de “Price Watch”-functionaliteit zullen onlinehandelaren onder meer in staat worden gesteld zich bewust te worden van prijsonnauwkeurigheden. Indien nodig, ondersteunt Soquero de foutenanalyse en deactiveert, indien nodig, de onjuist weergegeven productprijzen. Bovendien kunnen winkeliers de productinformatie in de prijszoekmachines onafhankelijk van de status in hun eigen winkel aanpassen. Zo kan de detailhandelaar de prijszoekmachines van tevoren op de hoogte brengen van geplande wijzigingen.

Met deze aanpassing reageert Soquero op de recente uitspraak van het Bundesgerichtshof (BGH) over de actualiteit van gegevens. Het BGH had half maart geoordeeld dat prijzen eerst in prijszoekmachines moeten worden gewijzigd voordat zij in de eigen webshop mogen worden aangepast. Prijsverhogingen die alleen met een vertraging op de vergelijkingsportalen worden weergegeven, misleiden de klanten namelijk en kunnen daarom aanleiding geven tot waarschuwingen.

Kai Wolfram, algemeen directeur van Soquero: “Onze klanten hebben dus een tijdsvoordeel ten opzichte van gebruikers van andere vergelijkingsportalen en minimaliseren het risico dat zij een waarschuwing krijgen.”

Over de Feed Engine

De Feed Engine is beschikbaar als SaaS-oplossing (Software as a Service) met maandelijkse betalingen in het – volgens de aanbieder – “medium prijssegment” en kan individueel worden aangepast aan de behoeften van de klant.