Facebook Marketplace, de online vlooienmarkt arriveert in Italië

Na testen in de Verenigde Staten en andere Engelstalige landen landt de sociale vlooienmarkt ook in Europa, waaronder Italië

Na testen in de Verenigde Staten,

Na tests in de VS, Australië, Canada, Chili, Mexico, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk heeft Facebook besloten zijn Marketplace-dienst uit te breiden naar Europa en zijn online vlooienmarkt te openen in Italië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland en 15 andere landen.

De Facebook Marketplace, die in oktober 2016 werd geopend, trok onmiddellijk de aandacht van honderdduizenden gebruikers, die geïnteresseerd waren in het gebruik van hun muur om allerlei tweedehands artikelen online te verkopen. Het is waar dat het begin niet gemakkelijk was (door een fout in de instelling van de automatische filters gebruikten meer dan een paar gebruikers het sociale platform voor illegale handel in drugs en wapens), maar de technici van het sociale netwerk hebben de situatie onmiddellijk gecorrigeerd door aan- en verkoop onder gebruikers aan te moedigen. In ongeveer 10 maanden van ‘activiteit’ zijn er alleen al in de Verenigde Staten meer dan 16 miljoen items te koop aangeboden.

Hoe Facebook Marketplace werkt

Om tweedehands items online te verkopen op Facebook Marketplace, moet je eerst geregistreerd zijn bij het sociale netwerk. De tweedehandsmarktplaats is momenteel toegankelijk via iOS-apps (compatibel met iPhone 5 of hoger), Android-smartphones en pc’s via de browser, en biedt zijn gebruikers verschillende diensten aan. U kunt niet alleen snel en eenvoudig aanbiedingen maken (als u bijvoorbeeld een smartphone gebruikt, kunt u deze maken door foto’s rechtstreeks van de camera van het apparaat te nemen), maar u kunt ook prijzen vergelijken voor soortgelijke producten in uw omgeving, zodat u een prijs kunt kiezen die overeenkomt met de “marktprijs”.

Via de rubriek Marktplaats kunt u bovendien snel en eenvoudig uw aanbiedingen beheren: u kunt niet alleen de verschillende aanbiedingen evalueren en contact opnemen met kopers, maar u kunt ook melding maken van reeds verkochte items. Kortom, een intuïtief en gebruiksvriendelijk instrument dat zal trachten het marktaandeel van de grote spelers in de sector (eBay, Subito en Kijiji), met een gebruikersbasis van tientallen miljoenen gebruikers, op te slokken.